Hit snimak iz Istanbula: Erdoganov poraz slavili uz “Jutro je” Nade Topčagić, igralo se kolo i vijorila zastava SFRJ (VIDEO)

Pretpostavlja se da su snimci napravljeni u takozvanoj istanbulskoj „Balkanskoj mahali“ u kojoj, kako je ranije pisao BBC, živi oko 200.000 ljudi, od čega su 60 odsto Bošnjaci, a 20 odsto Makedonci

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan priznao je u nedjelju istorijsku pobjedu opozicije na lokalnim izborima, a građani koji ga ne podržavaju organizovali su slavlje u više djelova Turske.

Na društvenim mrežama objavljeni su brojni snimci proslave pobjede opozicije na lokalu, a među njima se izdvajaju oni na kojima se pjeva pjesma sa naših prostora.

U pitanju je hit pjevačice Nade Topčagić „Jutro je“, koji je u „orbitu“ pogurao i iz „naftalina“ izvukao proslavljeni fudbaler Zlatan Ibrahimović kada je uz njene taktove 2021. godine izašao na scenu italijanskog festivala Sanremo.

I sinoć se Istanbulom orilo „Kad te nema bolje da se nisam ni probudila“, igralo se kolo, ali i vijorila zastava SFRJ.

Pretpostavlja se da su snimci napravljeni u takozvanoj istanbulskoj „Balkanskoj mahali“ u kojoj, kako je ranije pisao BBC, živi oko 200.000 ljudi, od čega su 60 odsto Bošnjaci, a 20 odsto Makedonci.

„Taj dio grada se zvanično zove Jildirim mahala, ali ga ljudi uglavnom znaju kao Balkanska mahala“, rekao je 2019. godine za BBC na srpskom Jusuf Emin, novinar i glumac iz Istanbula.

„Tamo uglavnom žive Balkanci iz Raške oblasti, Sjenice, Tutina, Rožaja, Bijelog Polja… Naravno, uglavnom su Bošnjaci, a ima i Makedonaca”.

On je ispričao da u tom delu grada ima i bosanskog bureka, ćevabdžinica, kao i da postoje restorani „Avlija“ i „Prava pita“.

Posle prebrojavanja 95 odsto glasačkih listića širom zemlje, turska opozicija je nanijela najgori izborni debakl vladajućoj Partiji pravde i razvoja (AKP), piše “Blic”.

Glavna opoziciona partija, Republikanska narodna partija (CHP), pobijedila je u Istanbulu i Ankari, dva najveća grada u Turskoj, i sprema se da preuzme i druge gradove, kao što je Bursa, veliki industrijski grad na sjeverozapadu koji je preuzet od AKP-a od 2004.

Erdogan je sinoć iz sjedišta svoje stranke u Ankari i pred potištenom, neobično tihom masom, obećao da će „poštovati odluku nacije“.

Idi na VRH
error: Content is protected !!