Četvoro uhapšeno zbog pokušaja ubistva Zvicera: Početkom maja stigli u Ukrajinu, pratili porodicu, kupili vozila, oružje…

Radi se o državljanima Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, saopštila je policija. Oni su, kako navode, uhapšeni u Odesi, a prilikom hapšenja pružali su otpor i pokušali da pobjegnu. Jedan od njih se, kako navodi policija te zemlje, nalazi na međunarodnoj potjernici zbog ubistva

Foto: Nacionalna policija Ukrajine

Ukrajinska policija uhapsila je četiri osobe koje su učestvovale u pokušaju ubistva navodnog vođe kavačkog kriminalnog klana Radoja Zvicera u Kijevu.

Radi se o državljanima Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, saopštila je policija.

Foto: Nacionalna policija Ukrajine

Oni su, kako navode, uhapšeni u Odesi, a prilikom hapšenja pružali su otpor i pokušali da pobjegnu. Jedan od njih se, kako navodi policija te zemlje, nalazi na međunarodnoj potjernici zbog ubistva.

Prema riječima šefa Nacionalne policije Igora Klimenka, oni su stigli u Ukrajinu početkom maja, unaprijed kupili vozila, automatsko oružje i organizovali nadzor nad budućom žrtvom i njenom porodicom.

Foto: Nacionalna policija Ukrajine

“Odredivši datum ubistva, optuženi su čekali žrtvu u blizini njegove kuće. Nakon ispaljivanja pet hitaca na žrtvu, dvojica počinilaca ušli su u automobil i napustili mjesto zločina. Stotine metara kasnije otišli su i zapalili automobil kako bi uništili dokaze”, saopštio je ukrajinski zvaničnik.

Ubrzo nakon pucnjave, ukrajinska policija je utvrdila rutu kretanja osumnjičenih koji su namjeravali da napuste zemlju van carinske kontrole, na granici između Ukrajine i Moldavije. Kako je utvrđeno da su napadači naoružani, u policijsku akciju su uključeni i pripadnici specijalne jedinice KORD.

Foto: Nacionalna policija Ukrajine

“Službenici Državnog odjeljenja za istrage, Odeljenja za kriminalističku istragu su ujutro privele četiri osobe na ulazu u Odesu”, rekao je Klimenka.

Osumnjičeni su pritvoreni u skladu sa Krivičnim postupkom Ukrajine, i hitne istražne radnje su u toku, prenosi rtcg.me.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!