Uhapšen osumnjičeni za skrnavljenje spomenika na Ravnom lazu, policiji odranije poznat kao učesnik incidenata (VIDEO)

On je sa grupom lica uništavao javne površine ispisivanjem grafita sa nacionalnim obilježjima u naselju Donja Gorica. Takođe je prekršajno procesuiran zbog omalovažavanja i ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti tokom trajanja vjerskih okupljanja, kazao je Ivan Rovčanin, pomoćnik komandira Stanice policije za javni red i mir u Centru bezbjednosti Podgorica

Polomljena ploča na spomeniku (Foto: Građanska alijansa/Facebook)

Osamnaestogodišnji Luka Vojvodić je uhapšen zbog sumnje da je oskrnavio spomenik na Ravnom lazu u Piperima posvećen organizatorima Trinaestojulskog ustanka.

Iz Uprave policije je saopšteno da je L. V. “policiji poznat od ranije zbog uništavanja javnih površina i omalovažavanja i ometanja policijskog službenika u vršenju službene radnje”.

Ivan Rovčanin (Foto: Printscreen)

“Identifikovali smo u vrlo kratkom roku i uhapsili osobu koja je uništila mermernu ploču na spomeniku na Ravnom lazu u Piperima. Ovaj događaj je prijavljen podgoričkoj policiji prije tri dana od kada smo preduzimali niz operativnih aktivnosti, službenih mjera i radnji iz naše nadležnosti kako bi počinioca ovog djela priveli pravdi. Skrnavljenje spomenika posvećenog organizatorima Trinaestojulskog ustanka je uznemirilo javnost i istovremeno naišlo na oštru osudu. Zbog ovog destruktivnog ponašanja i vandalskog čina uhapšen je L.V. (2002) iz Podgorice i on će zbog krivičnog djela povreda groba biti priveden nadležnom tužiocu. Počinilac ovog vandalskog čina odranije je poznat policiji kao učesnik incidenata. On je sa grupom lica uništavao javne površine ispisivanjem grafita sa nacionalnim obilježjima u naselju Donja Gorica. Takođe je prekršajno procesuiran zbog omalovažavanja i ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti tokom trajanja vjerskih okupljanja”, kazao je Ivan Rovčanin, pomoćnik komandira Stanice policije za javni red i mir u Centru bezbjednosti Podgorica.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!