Ćamil Duraković podnosi krivičnu prijavu protiv Emira Kusturice: Psovao mi je majku usred sudnice!

“Kako ovo da ne podijelim s vama… Emir Kusturica u ‘sred sudnice’ u Višegradu gleda u mene i kroz zube, jako krvnički, što može samo on kaže: ‘J..m li ti majku, majku ti j…m, j…t ću ti majku…’, zatim pri izlasku iz sudnice ponovo ‘koljački pogled’, kaže: ‘Klošaru jedan, majku ti j…m’. Toliko o ‘slavnom’ režiseru i našem susretu u sudnici”, objavio je Duraković na svom Facebook profilu nakon susreta s Kusturicom u sudu

Emir Kusturica je danas prijetio i psovao majku Ćamilu Durakoviću, bivšem načelniku Srebrenice, piše Slobodna-bosna.ba.

U Osnovnom sudu u Višegradu nastavljeno je suđenje po tužbi kontroverznog reditelja protiv Durakovića. Optužio ga je zbog klevete, odnosno njegovih izjava koje su objavljene u medijima.

“Kako ovo da ne podijelim s vama… Emir Kusturica u ‘sred sudnice’ u Višegradu gleda u mene i kroz zube, jako krvnički, što može samo on kaže: ‘J..m li ti majku, majku ti j…m, j…t ću ti majku…’, zatim pri izlasku iz sudnice ponovo ‘koljački pogled’, kaže: ‘Klošaru jedan, majku ti j…m’. Toliko o ‘slavnom’ režiseru i našem susretu u sudnici”, objavio je Duraković na svom Facebook profilu nakon susreta s Kusturicom u sudu.

Durakovićev post na Facebooku (Foto: Printscreen)

“Bez obzira na prijetnje i napade ja ću se uvijek vraćati u Višegrad, uvijek ću doći na most Mehmed-paše Sokolovića, proučiti fatihu na Bikavcu, obići povratnike u Okrugloj. Mene nećete otjerati, ja se vas ne bojim”, poručio je Duraković.

Duraković je kazao da se incident desio u sudu u Višegradu, a da je sve uslijedilo kao posljedica “akumulirane mržnje prema Sarajevu i Bošnjacima i da je ta mržnja isplivala kroz Ćamila Durakovića”.

“Pri izlasku iz sudnice me nazvao klošarem i opsovao majku. Nije mogao da se uzdrži u toj dozi mržnje prema Bošnjacima. Ja mu neću ostati dužan i sigurno ću podnijeti krivičnu prijavu protiv njega za, prije svega, govor mržnje i prijetnju. U BiH je ‘j***u ti majku’ prijetnja. Ako je bio spreman da to učini na tako primitivan način, onda neka odgovara. Mislim da imam pravo reći ono što mislim”, kazao je Duraković.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!