Tramp podržao Roja Mura, optuženog za neprikladne odnose sa maloljetnicama

Tramp dosad nije otvoreno podržao Mura koji se nadmeće za mjesto u Senatu Kongresa SAD iz Alabame, upražnjeno postavljenjem tadašnjeg senatora Džefa Sešonsa za ministra pravde. Ipak, danas je stao iza kandadata kojem je znatno pao rejting, pošto je više žena reklo da ih je Mur zavodio ili napadao dok su bile maloljetne

Foto: Printscreen

Američki predsjednik Donald Tramp danas je podržao republikanskog kandidata za upražnjeno mjesto u Senatu, Roja Mura, koji je optužen za neprikladne odnose sa maloljetnicama.

Tramp dosad nije otvoreno podržao Mura koji se nadmeće za mjesto u Senatu Kongresa SAD iz Alabame, upražnjeno postavljenjem tadašnjeg senatora Džefa Sešonsa za ministra pravde. Ipak, pišu “Vijesti”, danas je stao iza kandadata kojem je znatno pao rejting, pošto je više žena reklo da ih je Mur zavodio ili napadao dok su bile maloljetne.

“Odbijanje demokrata da daju makar jedan glas za ogromne poreske rezove je razlog zašto nam je potrebna pobjeda republikanca Roja Mura u Alabami”, naveo je Tramp na Twitteru.

On je dodao da bi pobjeda demokrate Daga Džonsa ugrozila republikanske planove za niske poreze, oštru borbu protiv kriminala, kao i snažnu politiku o vojsci i granicama.

Vodeći republikanci su tražili da se Mur povuče iz trke, dok su neki konzervativni poslanici rekli da razmatraju da izbace Mura iz Senata ako pobijedi na izborima 12. decembra.

Mur (70) je optužen da je prije 40-tak godina napao ili zlostavljao tinejdžerke, starosti 14 i 16 godina, kao i da je pokušao da se sastane sa još nekoliko. Mur je odbacio optužbe i rekao da nikada nije izlazio sa “maloljetnim” ženama.

Mur je sve do iznošenja optužbi bio ubjedljiv favorit za pobjedu u Alabami, čvrstom uporištu Republikanske partije, ali ga je Džons u jednom trentku pretekao u anketama, mada Mur opet vodi. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!