Najjača politička bomba još od “Votergejta”: Može li šokantno svjedočenje šefa FBI Trampa da košta fotelje

Devet Komijevih razgovora sa Trampom ove godine, a o kojima je Komi danas govorio, čvrst su dokaz opstrukcije kao i pokušaj da se obustavi istraga o Trampovim kontaktima sa Moskvom tokom kampanje, mišljenja su stručnjaka. Ono oko čega se ne slažu je da li će to biti dovoljno da Tramp bude optužen i srušen sa vlasti

Džejms Komi (Foto: Printscreen)

Cijela Amerika sa velikom pažnjom pratila je svjedočenje bivšeg direktora FBI, Džejmsa Komija, pred odborom za obavještajne poslove američkog Senata, najavljivano kao “najveća politička bomba još od Votergejta”.

Devet Komijevih razgovora sa Trampom ove godine, a o kojima je Komi danas govorio, čvrst su dokaz opstrukcije kao i pokušaj da se obustavi istraga o Trampovim kontaktima sa Moskvom tokom kampanje, mišljenja su stručnjaka. Ono oko čega se ne slažu je da li će to biti dovoljno da Tramp bude optužen i srušen sa vlasti, piše blic.rs.

Pisana verzija Komijevog svjedočenja ipak nije ništa novo. Mediji su i ranije pisali da je Tramp tražio od Komija da obustavi istragu FBI, ali činjenica da je svjedočio pred Senatom o tome za mnoge znači i formalnu mogućnost da 45. predsjednik SAD bude optužen za ometanje pravde, što bi mogao da bude početak postupka njegovog opoziva.

Kompletan tekst možete pročitati OVDJE.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!