Rasim Feratović o najpoznatijoj mušteriji: Rokfelera sam posljednji put vidio prije pola godine, bio je bolestan

“Primijetio sam da je bio bolestan. Nije bio pričljiv kao ranije. Volio je da priča o svojoj porodici, a interesovala ga je i Jugoslavija”, ispričao je Feratović. Poznatom milijarderu on je skrojio 18 odijela, a nekoliko starih mu je prepravio

Rasim Rosi Feratović, krojač iz Gusinja koji u Njujorku oblači brojne poznate ličnosti, posljednje odijelo Dejvidu Rokfeleru sašio je prije pola godine. Tada ga je vidio posljednji put.

“Primijetio sam da je bio bolestan. Nije bio pričljiv kao ranije. Volio je da priča o svojoj porodici, a interesovala ga je i Jugoslavija”, ispričao je za Portal Revije Fokus Feratović.

Poznatom milijarderu Feratović je skrojio 18 odijela, a nekoliko starih mu je prepravio.

“Žao mi je Dejvida Rokfelera. Bio je dobar čovjek, veliki humanista. Ne želim da komentarišem neke teorije zavjere i slično. Mogu da pričam samo o onome što znam”, kazao je Feratović.

Prisjetio se kada je dobio poziv od Rokfelerove sekretarice, koja je za svog poslodavca tražila krojača na Menhetnu sa pet zvjezdica. Uskoro se na vratima pojavio i poznati bankar.

Feratović, zanatlija sa dugogodišnjim iskustvom, znao je da će zadovoljiti Rokfelerove kriterijume.

Poslije dvije probe, Dejvid Rokfeler je došao da preuzme odijelo.

“Rekao mi je: ‘Nikada do sada nijesam obukao odijelo koje je sašiveno iz prve’! Svidjelo mu se kako radim i kako mu stoji odijelo”, ispričao je ranije Feratović za Portal Revije Fokus.

Od tada je Rokfeler postao njegova redovna mušterija.

Dejvid Rokfeler umro je prekjuče u 101. godini života. Imao je sedam transplantacija srca zbog čega je bio meta kritika u javnosti jer je, navodno, htio da živi 200 godina. Sa druge strane, bio je poznati filantrop. Bavio se dobrotvornim radom, zbog kog je dobio i najveće američko priznanje za civile – Predsjednički orden slobode 1998. godine.

Njegova porodica je saopštila da je donirao više od dvije milijarde dolara raznim institucijama – od Rokfeler Univerziteta, preko Harvarda, do niza muzeja.

PROČITAJTE TEKST KOJI SMO PROŠLE GODINE OBJAVILI O RASIMU FERATOVIĆU I DEJVIDU ROKFELERU

Gusinjanin Rasim Feratović uzima mjeru Dejvidu Rokfeleru: Milijarder prezadovoljan našim krojačem

„Njemu je odijela godinama šio Italijan koji je u to vrijeme zbog starosti prestao da radi, a sekretarica, njegova desna ruka, tražila je na Menhetnu krojača sa pet zvjezdica, odnosno visoke klase, koji bi Rokfeleru sašio odijelo onako kako on želi. Na internetu je pronašla podatak da je moja radnja na Menhetnu sa pet zvjezdica, odnosno visoke klase. Bio sam prilično iznenađen. Nijesam mogao da vjerujem da čovjek koji je poznat u cijelom svijetu traži baš moje usluge. Naravno, bilo mi je milo“, ne krije Feratović.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!