Radulović: Potpuna blokada EU integracije Crne Gore; Vujović: Bojim se da će agonija potrajati

Najbolje rešenje za izlazak iz trenutne krize u Crnoj Gori su vanredni parlamenarni izbori, što je preporuka i zapadnih partnera – Sjedinjenih Država i Evropske unije. Formiranjem stabilne i reformske vlade poslije izbora, Crna Gora bi mogla da sledeće godine napravi pomak u procesu evropskih integracija koji je trenutno u blokadi, ocijenili su u intervjuu za Glas Amerike predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović i predsjednik Centra za monitoring i istraživanje (CeMi) Zlatko Vujović, koji međutim ne vjeruje da će izbori biti skoro održani.

Radulović i Vujović, u svojstvu predsjednika Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije odnosno člana savjeta, u Vašingtonu sa direktoricom agencije Jelenom Perović učestvuju na Međunarodnoj konferenciji o borbi protiv korupcije – najvećem antikorupcijskom globalnom foruma na svijetu u organizaciji Transparensi internešenala.

Crnogorska delegacija na na konferenciji učestvuje na poziv Stejt departmenta i Transparensi internešenala. Radulović ističe da je delegacija imala priliku da se upozna sa praksom različitih institucija, od kojih bi neke mogla da se primijene i u Crnoj Gori.

Posebno su značajna ona iskustva koja se tiču reformisanja ovakvih institucija jer, iako smo dosta toga uradili u Crnoj Gori, smatramo da imamo još puno posla i da na neki način obezbijedimo jednu dugoročnu stabilnost i nezavisnost ove institucije, i punu implementaciju svih njenih nadležnosti. Nadamo se da ćemo ta partnerstva koja smo ovdje započeli, kako sa međunarodnim partnerima, tako i sa američkim institucijama nadalje implementirati”, rekao je Radulović.

Kompletan intervju možete pročitati na portalu Glasa Amerike.

Idi na VRH
error: Content is protected !!