Uhapšen specijalni tužilac Saša Čađenović

Kako se navodi, sumnja se da je Čađenović, obavljajući funkciju specijalnog tužioca od sredine 2020. do 2022.godine, učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja

Specijalni tužilac Saša Čađenović uhapšen je jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT). On je oko 12 sati u pratnji inspektora odveden u zgradu SDT-a na saslušanje.

“Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je jutros lišilo slobode specijalnog tužioca S.Č.”, saopšteno je iz SDT-a.

Kako se navodi, sumnja se da je Čađenović, obavljajući funkciju specijalnog tužioca od sredine 2020. do 2022.godine, učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja, prenosi portal RTCG.

“Specijalno državno tužilaštvo će, o svojim daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obavještavati javnost, a posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi”, saopštio je državni tužilac Vukas Radonjić.

Foto: Saša Čađenović (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!