Humanitarna akcija: Plavljani i dijaspora pomažu porodicu nedavno preminulog Hajra Redžematovića

Hajro je preminuo 24. februara u 43. godini života. Njegova porodica živi od socijalne pomoći u nedovršenoj kući. Za sobom je ostavio troje maloljetne djece – Nihada, (12), Bademu (7) i Belmina (2). „Dok je bio živ, nijesmo oskudijevali jer je radio za dnevnice, primali smo socijalnu pomoć, a i djeca su još mala. Sada će biti teže da podižem djecu samo od socijalne pomoći, a i kuća nije završena”, kazala je Hajrova supruga Đuma

Stanovnici Plava i dijaspora organizovali su više humanitarnih akcija kako bi se prikupila pomoć za porodicu nedavno preminulog Plavljanina Hajra Redžematovića.

Hajro je preminuo 24. februara u 43. godini života.

Njegova porodica živi od socijalne pomoći u nedovršenoj kući.

Za sobom je ostavio troje maloljetne djece – Nihada, (12), Bademu (7) i Belmina (2).

„Dok je bio živ, nijesmo oskudijevali jer je radio za dnevnice, primali smo socijalnu pomoć, a i djeca su još mala. Sada će biti teže da podižem djecu samo od socijalne pomoći, a i kuća nije završena. Veliku pomoć i podršku poslije njegove smrti sam imala od komšija, rodbine. Organizovali su humanitarne akcije u osnovnoj i srednjoj školi, posjetila me i profesorica Senada Đešević sa učenicima i uručila mi novčanu pomoć… Rečeno mi je da i u dijaspori prikupljaju pomoć. Mnogo sam im zahvalna jer su tu kada mi je najpotrebnije. Pomažu koliko mogu”, kazala je Hajrova supruga Đuma.

Učenici SMŠ “Bećo Bašić” iz Plava s profesoricom Senadom Đešević uručili su novčanu pomoć porodici Redžematović

Pored humanitarnih akcija koje su organizovali učenici i profesori OŠ “Hajro Šahmanović” i SMŠ “Bećo Bašić” iz Plava, akciju organizuju i članovi Mjesne zajednice Prnjavor. Oni apeluju na sve građane dobre volje da im se pridruže i pomognu, da ne zaborave da “ruka koja daje uvjek je iznad one koja prima” i poručuju da niko neće osiromašiti ako pomogne drugom, samo će biti na dobitku.

Prema informacijama Portala Revije Fokus, u Njujorku se odazvao veliki broj ljudi koji žele da pomognu ovoj porodici. Akciju su pokrenuli Zuljo i Ragip Redžematović i Hajrudin Pupović.

Portal gusinje-plav.com piše da svi koji su zainteresovani da pomognu porodici mogu se obratiti Zulju Redžematoviću na broj telefona 917-501-3355, Ragipu Redžematoviću na 718-908-6803 ili Hajrudinu Pupoviću na broj 646-643-4392.

BMZ Prnjavor je za prikupljanje donacija ovlastila Asmira Pupovića, a njegov kontakt telefon je 068/798-170.

Selma Šarkinović

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!