Krvoproliće u Donjem Vakufu: Sjekao ilegalno šumu, pa ubio tri čovjeka

Habib je ranije nelegalno sjekao šumu. Do incidenta je, navodno, došlo jer nije htio da dozvoli izvoz šumske građe, otvorivši vatru na službenike, a onda se uputio u bijeg. “Nakon dolaska policije na lice mjesta, trostruki ubica je ubrzo opkoljen. Uslijedili su dramatični pregovori, a ključnu ulogu, kako nam je potvrdio Rusmir Prohan, portparol MUP-a SBK, odigrao je Sabahudinov brat”, piše “Avaz”

Kod Donjeg Vakufa, u mjestu Sokolina, danas su ubijena dva službenika Kantonalne uprave za šumarstvo SBK, a stradao je i radnik zadužen za izvlačenje šumske građe.

Njih je ubio 48-godišnji Sabahudin Habib.

Iz više izvora “Avazu” je potvrđeno da su stradali Ševko Draginović, Ferid Rahmanović i Omer Bašić, a njihove fotografije su se neposredno nakon incidenta pojavile na društvenim mrežama.

Habib je, piše “Avaz”, ranije nelegalno sjekao šumu. Do incidenta je, navodno, došlo jer nije htio da dozvoli izvoz šumske građe, otvorivši vatru na službenike, a onda se uputio u bijeg.

Kako saznaje “Avaz”, Omer Bašić je iza sebe ostavio sedmoro djece, a Draginović i Rahmanović po troje.

“Nakon dolaska policije na lice mjesta, trostruki ubica je ubrzo opkoljen. Uslijedili su dramatični pregovori, a ključnu ulogu, kako nam je potvrdio Rusmir Prohan, portparol MUP-a SBK, odigrao je Sabahudinov brat”, piše “Avaz”.

Habib se, nakon toga, na nagovor brata predao policiji. U međuvremenu je sproveden u PU Travnik, a kako “Avaz” nezvanično saznaje, policija strahuje za njegovu sigurnost zbog moguće osvete.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!