Đeljošaj: Vlada do kraja marta odlučuje o opštini Tuzi

“Bio sam na brojnim sastancima sa ministarkom javne uprave Suzanom Pribilović, koja formalno treba da predloži izmjene zakona ključnih za formiranje punopravne opštine. Očekujem da prođu vladine komisije do kraja mjeseca i da nakon toga Vlada predloži izmjene zakona o kojima bi se parlament izjasnio”, kazao je Đeljošaj

Nik Đeljošaj (Foto: Printscreen)

Funkcioner koalicije Albanci odlučno, Nik Đeljošaj, kazao je da bi Vlada trebalo do kraja mjeseca da predloži izmjene zakona kojima će se Tuzima obezbijediti sastus punopravne opštine. On je rekao da će time biti ispunjena još jedna od stavki koalicionog sporazuma albanskih stranaka i Demokratske partije socijalista (DPS), prema kojem bi o statusu opštine Tuzi Skupština trebalo da raspravlja najkasnije do 31. maja.

“Bio sam na brojnim sastancima sa ministarkom javne uprave Suzanom Pribilović, koja formalno treba da predloži izmjene zakona ključnih za formiranje punopravne opštine. Očekujem da prođu vladine komisije do kraja mjeseca i da nakon toga Vlada predloži izmjene zakona o kojima bi se parlament izjasnio”, kazao je Đeljošaj, pišu „Vijesti“.

Tuzi trenutno funkcionišu kao opština u okviru Glavnog grada, a status punopravne opštine još nijesu stekle i pored obećanja vladajuće koalicije uoči svakih izbora. Đeljošaj tvrdi da je status Tuzi jedan od ključnih uslova nastavka saradnje  sa DPS-om.

“Veoma smo posvećeni budućnosti Albanaca na ovim prostorima, ne praznim i populističkim pričama, već konkretnim radom”, kazao je on. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!