Đukanović u posjeti Vatikanu: Papa Franjo ima namjeru da posjeti Crnu Goru (VIDEO)

Papa Franjo je pozdravio rezultate koje Crna Gora postiže u evropskim integracijama, kao i doprinos koji daje u regionu

Foto: Predsjednik Crne Gore

Papa Franjo ima namjeru da posjeti Crnu Goru i time pokaže uvažavanje prema ogromnom kapitalu koji Crna Gora ima, a to je kvalitet međuvjerskog i međuetničkog sklada, kazao je predsjednik Milo Đukanović, nakon susreta sa papom u Vatikanu.

Papa Franjo pozdravio je rezultate koje Crna Gora postiže u evropskim integracijama, kao i doprinos koji daje u regionu, prenosi TVCG.

Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, posjeta crnogorskog predsjednika Vatikanu je potvrda odličnih odnosa Svete Stolice i Crne Gore, koji imaju duboke istorijske korijene i tradiciju međusobnog poštovanja, utemeljene Konkordatom o saradnji iz 1886. godine.

Foto: Predsjednik Crne Gore

“Crna Gora je nakon obnove državnosti, prepoznatljiva kao zemlja koja posebnu pažnju pridaje očuvanju i razvoju međunacionalnih odnosa i vjerskoj toleranciji, saradnji i solidarnosti, obnovila odnose sa Svetom Stolicom i kroz Temeljni ugovor, koji reguliše najvažnije segmente bilateralnih odnosa i status katoličke zajednice u našoj zemlji”, navodi se u saopštenju.

Susretu na najvišem nivou, podsjećaju, prethodila je i nedavna veoma uspješna posjeta državnog sekretara Svete Stolice kardinala Pjetra Parolina Crnoj Gori.

Predsjednik Đukanović se u Apostolskoj palati susreo prvo sa Papom, a zatim i sa državnim sekretarom Parolinom, piše rtcg.me.

Nakon posjete Vatikanu, Đukanović će posjetiti i sjedište Suverenog Viteškog Malteškog Reda, sa kojim je Crna Gora uspostavila diplomatske odnose 2006. godine, gdje će domaćin biti fra Đakomo Dela Tore del Tempio di Sangvineto, Veliki Majstor Malteškog Reda.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!