Hanka Paldum dobila spor protiv Dušana Tomića i Gorana Goluba: Pare od odštete u humanitarne svrhe

“Nema ko me od medija iz regiona nije nazvao u tom periodu. Mislim da ne postoji medij iz Srbije koji me nije zvao, a sada niko živ, a to se već čulo. Kada je neka hajka i belaj svi se dignu, nažalost. Bitno je da je ovome došao kraj, a kada je u pitanju 4.000 KM koje ću dobiti kao odštetu, idu u humanitarne svrhe. Ne treba mi ni marka od tih para”, kaže Hanka Paldum

Hanka Paldum (Foto: Youtube/Printscreen)

 Opštinski sud u Sarajevu donio je presudu po kojoj su Dušan Tomić i Goran Golub dužni da Hanki Paldum isplate 4.000 KM za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda, kao i još 675 KM za troškove suđenja.

Portal slobodnabosna.ba prenosi da se Hanka Paldum našla u centru medijske pažnje i optužbi 2013. i da je od tada u nekoliko navrata bila meta brojnih novinarskih tekstova koji su je predstavljali na veoma ružan način. Sve to je pjevačici nanijelo veliku štetu.

Goran Golub, koji je bio zarobljen u logoru Silos u Tarčinu, tvrdio je da ga je popularna pjevačica 1993. fizički maltretirala, što mu je prouzrokovalo trajna oštećenja. Prema njegovim navodima, Paldum mu je naredila da legne na zemlju, a potom mu je nogom “zgnječila polni organ”, zbog čega, kako je kazao, kasnije nije mogao da ima djecu. Pjevačica je više puta na sudu rekla da nikada nije vidjela Goluba i da ga nije fizički zlostavljala 1993. godine, kako on tvrdi.

Dušana Tomića, prvooptuženog i branioca Gorana Goluba, pjevačica je tužila zbog širenja i plasiranja ovih navoda u javnost preko srbijanskih medija.

“Osjećam veliku radost što je pravda zadovoljena i što sam konačno dokazala nevinost. To su bile čiste laži i izmišljotine. Iz kojih razloga je sve ovo učinjeno samo je njima poznato. Ipak, količina radosti je minorna u odnosu na tugu i bol koju sam osjećala u tom periodu. Mnogi su iznosili takve laži i optužbe na moj račun. Nema ko me od medija iz regiona nije nazvao u tom periodu. Mislim da ne postoji medij iz Srbije koji me nije zvao, a sada niko živ, a to se već čulo. Kada je neka hajka i belaj svi se dignu, nažalost. Bitno je da je ovome došao kraj, a kada je u pitanju 4.000 KM koje ću dobiti kao odštetu, idu u humanitarne svrhe. Ne treba mi ni marka od tih para”, kaže Hanka Paldum. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!