Stanković: Tužilaštvo će sve dokaze o pokušaju terorizma iznijeti pred sudom

“Cijeneći veliko interesovanje javnosti za zahtjev koji je Specijalno državno tužilaštvo uputilo Skupštini Crne Gore za skidanje imuniteta dvojici poslanika, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, moram da napomenem da će, ukoliko se zahtjev usvoji, opravdanost svih postupaka Tužilaštva cijeniti nadležni sud. Sve dokaze koje posjeduje, Specijalno državno tužilaštvo će predstaviti pred nadležnim sudom, kazao je Stanković

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković (Foto: Youtube/Printscreen)

Specijalno državno tužilaštvo iznijeće sve dokaze o pokušaju terorizma 16. oktobra 2016. godine pred sudom, rekao je Vrhovni državni tužilac (VDT) Ivica Stanković Radiju Crne Gore.

On je to saopštio dan pošto je Specijalno tužilaštvo od Skupštine zatražilo oduzimanje imuniteta poslanicima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, koji su među osumnjičenima.

“Cijeneći veliko interesovanje javnosti za zahtjev koji je Specijalno državno tužilaštvo uputilo Skupštini Crne Gore za skidanje imuniteta dvojici poslanika, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, moram da napomenem da će, ukoliko se zahtjev usvoji, opravdanost svih postupaka Tužilaštva cijeniti nadležni sud. Sve dokaze koje posjeduje, Specijalno državno tužilaštvo će predstaviti pred nadležnim sudom. To je jedino mjesto na kojem se daje konačna ocjena pravne valjanosti i kvaliteta dokaza, kao i osnovanosti i zakonitosti postupanja Tužilaštva“, rekao je Stanković.

On je svjestan da su postupci Specijalnog državnog tužilaštva izazvali brojne reakcije kako političke, tako medijske javnosti.

“Zato napominjem – Državno tužilaštvo ni jedni, ni drugi, ni treći, koliko god da ih ima, neće odvući na svoju stranu. Strana koju državno tužilaštvo bira i uvijek će je birati jeste isključivo strana zakona i ustavnih normi“, poručio je Stanković, prenosi portal CdM.

On je istakao da Tužilaštvo sve korake preduzima isključivo po Ustavu i zakonu, “a zakon je jednak za sve”.

“Upravo za takav princip rada u Državnom tužilaštvu se i zalažem od kada sam izabran za Vrhovnog državnog tužioca, i to isto zahtijevam od svojih saradnika”, kazao je Stanković.

 On je ponovo zamolio javnost za strpljenje u ovom predmetu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!