Američka policija ubila učenika ispred škole u Wisconsinu, on navodno ostavio jezivu poruku na bosanskom – “Moj tata..” (VIDEO)

Policija je saopštila da je “prijetnja neutralizovana” izvan zgrade srednje škole u Mt. Horebu, udaljenom oko 40 kilometara od prijestonice Madison. U međuvremenu, američki mediji su došli u posjed posljednjih poruka koje je učenik, navodno, objavio na svom Snapchatu prije nego što je otišao u školu

Američka policija ubila je u srijedu učenika ispred srednje škole u Wisconsinu nakon što je dobila dojavu da se tu nalazi naoružana osoba, saopštio je tužilac te američke savezne države Josh Kaul.

Kaul je odbio da odgovori na pitanja novinara o tome da li je učenik otvorio vatru i da li je pokušao da uđe u školu.

Policija je saopštila da je “prijetnja neutralizovana” izvan zgrade srednje škole u Mt. Horebu, udaljenom oko 40 kilometara od prijestonice Madison.

U međuvremenu, američki mediji su došli u posjed posljednjih poruka koje je učenik, navodno, objavio na svom Snapchatu prije nego što je otišao u školu.

Kako prenose američki mediji, jedna poruka je na finskom i u prevodu znači: “Izdignite se iz lanaca ropstva”, dok je druga poruka na napisana na bosanskom “Moj tata je zločinac iz rata”.

Druga poruka zapravo predstavlja naziv pjesme srbijanskog “pjevača” Baje Malog Knindže, poznatog po svojim nacionalističkim stavovima.

Izvor: Oslobodjenje

Idi na VRH
error: Content is protected !!