Ljubavna priča: Kako se rodila ljubav između britanskog princa Williama i Kate, “djevojke iz naroda”

Drugi pretendent na britanski prijesto, princ William Arthur Philip Louis od Velsa, svoju vjerenicu, običnu djevojku Kate Middleton, upoznao je na koledžu nakon predavanja iz umjetnosti. Ispočetka su bili samo prijatelji koji su se često družili, učili zajedno i igrali tenis. A onda se rodila ljubav…

Kate Middleton i princ William upoznali su se u jesen 2001. na škotskom Univerzitetu St Andrews, gdje su oboje upisali studije istorije umjetnosti.

Drugi pretendent na britanski prijesto, princ William Arthur Philip Louis od Velsa, svoju vjerenicu, običnu djevojku Kate Middleton, upoznao je na koledžu nakon predavanja iz umjetnosti.

Ispočetka su bili samo prijatelji koji su se često družili, učili zajedno i igrali tenis. Princ se, navodno, jako zagrijao za svoju koleginicu vidjevši je kao manekenku na humanitarnoj reviji, na kojoj je bila obučena samo u prozirnu čipkastu haljinu.

Prvu godinu studija živjeli su, kao i svi brucoši, u studentskom domu u sklopu univerziteta, a na drugoj godini su se, sa još dvoje prijatelja, preselili u četvorosobnu kuću u gradu i živjeli kao cimeri.

To nije dobro uticalo na tadašnju vezu Kate Middletom sa studentom Rupertom Finchem, koja se raspala 2003.

Oko Božića iste godine ona i princ su počeli da se zabavljaju, a prve zajedničke fotografije objavljene su u martu 2004, sa skijanja u švajcarskom Klostersu.

Ljubav je cvjetala sve do aprila 2007. kad su raskinuli jer je princ, navodno, smatrao da je premlad za brak, a i bacio je oko na plemkinju i glumicu Isabellu Amaryllis Charlotte Anstruther-Gough-Calthorpe, zbog čega je Kate Middleton raskinula vezu, piše People, prenosi porzal slobodna-bosna.ba.

U tom periodu oko Kate su se sjatili novinari sa svih strana, jer su htjeli da uhvate njenu patnju i tugu. Ona se držala hrabro, izlazeći u grad sa sestrom Pippom i radeći za privatnu porodičnu firmu.

Za to vrijeme princ William se viđao sa nekoliko djevojaka, pojavljivao se na skoro svim zabavama i kao da je jedva dočekao slobodu, bio je izuzetno srećan.

Ali, kad to niko nije očekivao, samo par mjeseci kasnije, njih dvoje su se pomirli.

Ubrzo zatim Čekajuća Kate, kako su je zvali u kraljevstvu, dobila je vjerenički prsten od Williama.

Nakon bajkovite svadbe u kojoj je “djevojka iz naroda” postala vojvotkinja, došao je i glamurozan život na dvoru kao i dvoje djece koje ima sa princom Williamom.

Ovih dana se priča kako je Kate ponovo trudna, ali da ovog puta nosi blizance…

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!