Preminula Vesna Vulović, stjuardesa JAT-a koja je 1972. preživjela pad aviona sa 10.000 metara

Beogradski mediji navode da su tijelo Vulovićeve juče pronašli u njenom stanu prijatelji, kao i da uzrok smrti nije poznat, ali da je bilo očigledno da je preminula prije nekoliko dana

U Beogradu je u 67. godini preminula stjuardesa JAT-a Vesna Vulović, koja je 1972. godine jedina preživjela pad aviona sa visine od 10.000 metara.

Beogradski mediji navode da su tijelo Vulovićeve juče pronašli u njenom stanu prijatelji, kao i da uzrok smrti nije poznat, ali da je bilo očigledno da je preminula prije nekoliko dana, prenosi “Blic”.

Tragičan pad JAT-ov avion doživio je na letu Kopenhagen-Zagreb, 26. januara 1972.

Vesna je tada imala 22 godine i greškom je otišla za Kopenhagen umjesto koleginice sa istim imenom. U izjavi koju je dala za jednu dansku televiziju, ona je rekla kako je tog dana “sve ukazivalo na nesreću”.

“Sjećam se, za doručkom je Ratko Mihić non stop pričao o svom sinu i o svojoj ćerki. Kao da je on jedini otac na svijetu. Samo je pričao o svojoj djeci, osećao je da ih više neće vidjeti”, pričala je Vesna tada.

Kada se avion srušio iznad mjesta Srpska Kamenica (Čehoslovačka) rep aviona bio je njeno utočište.

Posljedice koje je Vesna zadobila od pada bile su veoma ozbiljne – fraktura lobanje, obje slomljene noge, tri slomljena pršljena i privremena paraliza od struka na dolje. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!