Preminula legendarna glumica Mira Furlan

Kako “Jutarnji list” saznaje od prijatelja pokojne Furlan, glumica je već duže vrijeme bolovala od virusa Zapadnog Nila koji joj je prenio zaraženi komarac

Foto: Twitter

Legendarna glumica Mira Furlan preminula je u srijedu u 66. godini, objavljeno je u četvrtak na njenom Twitter profilu.

Kako “Jutarnji list” saznaje od prijatelja pokojne Furlan, glumica je već duže vrijeme bolovala od virusa Zapadnog Nila koji joj je prenio zaraženi komarac.

Furlan je rođena u Zagrebu 1955. godine. U početku je bila istaknuta glumica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, da bi osamdesetih godina prošlog vijeka postala jedna od najprepoznatljivijih jugoslovenskih filmskih glumica.

U tom periodu ostvarila je izuzetno uspješne filmske uloge kao što su u filmovima “Kiklop” (1982) Antuna Vrdoljaka, “U raljama života” (1984) i “ “Za sreću je potrebno troje” (1986) Rajka Grlića i u filmu “Ljepota poroka” (1986) Živka Nikolića.

Početkom 90-ih odlazi u Ameriku, sa suprugom, rediteljem Goranom Gajićem, gdje je nastavila da ostvaruje zapažene uloge. Kao najznačajnija i svakako najpopularnija ostvarenja u kojima je ostvarila uloge uzimaju se planetarno popularne televizijske serije “Babylon” i “Izgubljeni”.

Furlan je posljednje mjesece, baš kao i ostatak svijeta, provela u izolaciji u Los Anđelesu, gdje je živjela i radila u filmskoj školi.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!