“Blic”: Kod Vučićeve kuće otkriven blindirani automobil i sanduci puni oružja

Kako javljaju reporteri “Blica”, policija je blokirala cio potez u kojem su pronađeni automobil i oružje i propuštaju se samo određena vozila uz rigoroznu kontrolu

U blizini kuće premijera Aleksandra Vučića policija je pronašla blindirani automobil i sanduke s oružjem, potvrđeno je “Blicu”.

Prema informacijama ovog medija, arsenal je pronađen u šumi u Jajincima, nedaleko od porodične kuće oca Aleksandra Vučića, u kojoj često boravi premijer. Na šetalište u Jajincima upućene su jake policijske snage koje su blokirale cio kraj, a na lice mjesta došao je i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Kako “Blic” nezvanično saznaje, u sanducima pored šetališta ka spomen-parku Jajinci policija je nakon prijave jednog građanina oko 16 sati pronašla ručni bacač M-80 (poznatiji kao “zolja”), četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 milimetara i nekoliko metaka za automatsko oružje.

Premijer Vučić rekao je samo novinarima da ne može da daje izjave dok ne dobije informacije od BIA i policije.

Kako javljaju reporteri “Blica”, policija je blokirala cio potez u kojem su pronađeni automobil i oružje i propuštaju se samo određena vozila uz rigoroznu kontrolu.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Idi na VRH
error: Content is protected !!