Barack Obama odgovorio na pismo američkog marinca Emira Hadžića

Hadžić je prošle godine uputio pismo predsjedniku SAD, u kom se Obami i američkom društvu i državi zahvalio jer su ga primili kao izbjeglicu i pomogli mu da započne novi život

Emir Hadžić, izbjeglica iz Bosne i Hercegovine i američki marinac, dobio je pismo od Baracka Obame.

Hadžić je prošle godine uputio pismo predsjedniku SAD, u kom se Obami i američkom društvu i državi zahvalio jer su ga primili kao izbjeglicu i pomogli mu da započne novi život. 

Njegovo pismo je u septembru prošle godine objavila i Bijela kuća, a potom je stigao i pismeni odgovor od Baracka Obame lično:

“Dragi Emire, vaše pismo je stiglo do mene i želim vam se zahvaliti na vašem ogromnom doprinosu.

Vaša posvećenost u odbrani naše zemlje i traženje mira preko međunarodne zajednice su se isticali u svakoj riječi (vašeg pisma op.a.) i vaša priča predstavlja ono najbolje iz američkog duha. 

Cijenim što ste ovo podijelili sa nama i dirnule su me vaše briže riječi upućene mojoj porodici i meni. Posebna mi je čast što sam vam mogao biti predsjednik i glavnokomandujući.

Ipak, vjerujem da je hrabrost i predanost ljudi poput vas bila važnija od mog boravka u Bijeloj kući u našoj borbi da Ameriku i cijeli svijet uvedemo u svjetliju i mirniju budućnost.

Još jednom vam hvala na pismu i kada se vratite kući u St. Louis želim vam sreću u svim budućim avanturama”, napisao je predsjednik SAD Barack Obama u pismu upućenom Emiru Hadžiću, prenosi Avaz.

Vezani tekstovi:

Bijela kuća objavila pismo marinca Emira Hadžića: Želio sam vratiti dug američkom narodu (VIDEO)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!