Đukanović u Njujorku sa iseljenicima: “Crna Gora učvrstila multietnički sklad i unutrašnju stabilnost”

Premijer je upoznao iseljenike o razvojnim infrastrukturnim projektima u putnoj privredi, turizmu i energetici, posebno potencirajući opredijeljenost Vlade za efikasnije korišcenje razvojih potencijala na sjeveru Crne Gore, odakle potiče i većina crnogorskih iseljenika

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović sastao se u ponedjeljak u Njujorku sa izabranim iseljenicima iz Crne Gore. Domaćin susreta je bio poznati biznismen Refik Refko Radončić u svom hotelu na Menhetnu.

Premijer se, podsjećajući na prvu deceniju nezavisnosti, zahvalio iseljenicima na njihovom doprinosu obnovi crnogorske državnosti i afirmaciji savremene Crne Gore čiji su oni neodvojivi dio. Predsjednik Vlade je izrazio zadovoljstvo zbog prilike za susret u Njujorku, u kojem su crnogorski iseljenici, kao i širom Amerike, uvaženi lojalni građani svoje nove domovine.

Kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose s javnošću, premijer Đukanović je upoznao sagovornike sa aktuelnim procesima Crne Gore, uz ocjenu da je naša zemlja za deset godina učvrstila multietnički sklad i unutrašnju stabilnost i ostvarila ozbiljan napredak ne samo na putu ka Evropskoj uniji i NATO, već i na ekonomskom planu.

U tom kontekstu je posebno govorio o razvojnim infrastrukturnim projektima u putnoj privredi, turizmu i energetici, posebno potencirajući opredijeljenost Vlade za efikasnije korišcenje razvojih potencijala na sjeveru Crne Gore, odakle potiče i većina crnogorskih iseljenika.

Predsjednik Vlade se posebno zahvalio grupi predstavnika naše dijaspore na njihovom humanitarnom angažmanu u domovini, na pomoći institucijama i drugim subjektima u Crnoj Gori, kao što su Zavod „Komanski most“ i Nevladina organizacijia „Help“ iz Plava, što dodatno potvrđuje njihove veze i privrženost Crnoj Gori.

Predstavnici iseljeničke zajednice su iskazali zadovoljstvo susretom sa premijerom i spremnost za jačanje veza s domovinom raznim kanalima, pozdravljajući politiku Vlade koja je usmjerena na stvaranje što povoljnijih uslova za biznis, i za ravnomjerniji razvoj zemlje.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!