Enes Drešković: Moja smjena je kuvana u kuhinjama šumarske mafije

“Naslovi objavljeni u dnevnim novinama koji su istrgnuti iz konteksta i koji imaju za cilj diskreditaciju moje ličnosti nemaju nikakve veze sa istinom i stvarnim stanjem da u kasi NP Prokletije fali para”, kazao je Drešković

Smijenjeni direktor Nacinalnog parka “Prokletije”, Enes Drešković negirao je da razlog njegove smjene može da bude nedostatak dijela novca, kako je to saopšteno iz Uprave Nacionalnih parkova (NPCG), te kazao da je njegova smjena “kuvana u kuhinjama šumarske mafije”.

“Naslovi objavljeni u dnevnim novinama koji su istrgnuti iz konteksta i koji imaju za cilj diskreditaciju moje ličnosti nemaju nikakve veze sa istinom i stvarnim stanjem da u kasi NP ’Prokletije’ ’fali para’. To se može vrlo lako utvrditi preko zvaničnih dokumenata, postupaka preporuka i implementacije Državne revizorske komisije (DRI), izvještaja revizora kao i preporuka i zaključaka Upravnog odbora gdje se tačno kaže da usljed nekvalitetne i nepotpune dokumentacije nedostaje određeni iznos isplata u glavnoj blagajni preduzeća”, kazao je Drešković za Vijesti, dodajući da se “nikako ne može raditi o manjku u kasi NP na čijem čelu je bio do nedavno.

Vijest o smjeni Dreškovića objavljena je danas, a osim njega, smijenjen je i Goran Škatarić, direktor NP “Skadarsko jezero”.

Azra Vuković, direktorica NPCG je kazala “Vijestima” da je Drešković smijenjen zbog nedostatka dijela novca, a Škatarić zbog loših međuljudskih odnosa. Ona je dodala i da njihove smjene nemaju političku pozadinu.

Škatarić se u više navrata predstavljao kao uticajni član DPS-a u Golubovcima, dok je Drešković kadar iz nekadašnjeg jedinstvenog SDP-a.

“Ovo je još jedan bezuspješni pokušaj koji ima za cilj kaljanje mog obraza i poštenog rada i angažmana uopšte. Sve je to brižljivo kuvano u kuhinjama šumarske mafije čiji su se trenutni politički interesi podudarili sa interesima onih koji su stekli enormna bogatstva nezakonitim radnjama u šumama kao i novo-korumpiranih, ali i onih koji sebe smatraju dosljednim čuvarima državnih interesa”, kazao je Drešković, dodajući da on ostaje u NP “Prokletije”, te da će i dalje odgovorno raditi svoj posao, bio direktor ili ne.

Drešković je pozvao one koji smatraju da se ogriješio o zakon da podnesu prijave protiv njega.

”Samo tako će se doći do istine. Ako to odmah ne urade, neka javnost procijeni ko je u pravu”, kazao je on.

Izvor: Vijesti

POGLEDAJTE EMISIJU BEZ GRANICA U KOJOJ JE PROŠLE GODINE GOSTOVAO ENES DREŠKOVIĆ. DA LI JE U OVOJ EMISIJI ZARADIO “CRVENI KARTON”, PROSUDITE SAMI

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!