Rat između Hillary Clinton i Donalda Trumpa zbog Bosne i Hercegovine (VIDEO)

Hillary Clinton je prije šest godina, na govoru na Univerzitetu George Washington, izjavila da se sjeća kako su u BiH sletjeli pod vatrom snajpera. “Bilo je planirano da nas svečano dočekaju na aerodromu po slijetanju, ali umjesto svečanosti morali smo da trčimo pognutih glava u vozila koja su nas potom prebacila u bazu”, rekla je tada Clinton. Na to je Trump izjavio da je “Clinton svjetski lažov”

U jeku američke predizborne kampanje, u centar pažnje izbila je, vjerovali ili ne, Bosna i Hercegovina.

Kandidatkinja Demokratske stranke Hillary Clinton našla se na meti simpatizera republikanskog kandidata Donalda Trumpa zbog svoje izjave o Bosni i Hercegovini.

Hillary Clinton je prije šest godina, na govoru na Univerzitetu George Washington 17. marta 2008. godine, izjavila sljedeće:

“Sjećam se da smo sletjeli pod vatrom snajpera. Bilo je planirano da nas svečano dočekaju na aerodromu po slijetanju, ali umjesto svečanosti morali smo da trčimo pognutih glava u vozila koja su nas potom prebacila u bazu”, rekla je tada Clinton.

Hillary Clinton prilikom posjete Tuzli

Međutim, novinar Washington Posta Glenn Kessler demantovao je takve navode Clintonove.

“Kao reporter koji je posjetio BiH nedugo nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma u decembru 1995. godine, mogu potvrditi da je rizik posjete ovoj zemlji, posebno u super-utvrđenoj bazi američke vojske u Tuzli, bio više nego minimalan. Iako Hillary Clinton i bivši vojni sekretar Togo West tvrde drugačije, Bosna nije bila opasna po sigurnost tadašnjeg predsjednika Billa Clintona koji ju je posjetio početkom 1996. godine. Da je zaista bilo neke snajperske vatre kada su Clintonovi došli, siguran sam da bi cijeli svijet o tome znao isti dan”, napisao je Kessler.

Naravno, ovakvu situaciju jedva je dočekao Donald Trump.

“Clinton je svjetski lažov. Pogledajte samo njene izjave oko e-mailova i servera, ili njenog slijetanja u Bosnu kada je rekla da je napadnuta snajperima, a u stvari su je djevojčice ‘napadale’ buketima cvijeća”, rekao je Trump u svom govoru 22. juna 2016. godine.

Trumpovi simpatizeri su napravili i video u kojem je Clinton montirana kako je napadnuta u BiH.


Hillary WASN'T LYING! Bosnia gunfire footage… by dekaavram

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!