Policijska akcija u Srbiji: Uhapšene 123 osobe zbog pokušaja ubistva, proizvodnje i krijumčarenja droge, trgovine ljudima, silovanja…

Akcija je sprovedena u Beogradu, Pančevu, Subotici, Kikindi, Zrenjaninu, Šapcu, Valjevu, Smederevu, Boru, Kragujevcu, Kraljevu, Užicu, Čačku, Jagodni, Zaječaru, Pirotu, Leskovcu i Vranju

U 18 gradova Srbije danas su uhapšene 123 osobe, a potraga je raspisana za još osam.

Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnih dela iz oblasti organizovanog kriminala i opšteg kriminala, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Akcija je, kako je naveo, sprovedena u Beogradu, Pančevu, Subotici, Kikindi, Zrenjaninu, Šapcu, Valjevu, Smederevu, Boru, Kragujevcu, Kraljevu, Užicu, Čačku, Jagodni, Zaječaru, Pirotu, Leskovcu i Vranju, a uhapšeni se terete za pokušaj ubistva, proizvodnju i krijumčarenje narkotika, trgovinu ljudima, krijumčarenje ljudi, silovanja, ugrožavanja sigurnosti, teške krađe, neovlašćeno držanje oružja…

Kako prenosi “Blic”, zaplijenjena su 303 kilograma kokaina i kanabisa, 106 kilograma hašiša, a otkriveno je sedam laboratorija za narkotike u Srbiji i Njemačkoj.

Stefanović je istakao da je vođa ove grupe J. J. (33) iz Beograda, koji je uhapšen danas, a koji je i vođa navijača.

Pored njega, u Beogradu su danas uhapšeni i M. P. (24), D. S.(32) i J. V.(40), dok je potraga raspisana za R. D. (23) iz Beograda. Oni se sumnjiče da su distribuirali drogu u Srbiji. Uhapšena su i dvojica kurira koji su nosili dva kilograma kokaina, pet kilograma ekstazija i četiri kilograma amfetamina. Njima je droga zaplijenjena na teritoriji Srbije i Mađarske.

Ministar je dodao da je policija u Šapcu uhapsila G. S. (24), osumnjičenog da je počinio krivično djelo silovanja nad četrnaestogodišnjim djetetom, kao i D. G. (21) iz Bogatića, koji se sumnjiči da je maloljetnu šesnaestogodišnjakinju zaključao u svojoj kući i seksualno i radno je eksploatisao.

Izdvojio je i hapšenje B. S. i N. Z. iz Kragujevca, osumnjičene da su pripremali likvidaciju dvojice braće iz Kragujevca, čime je spriječeno izvršenje tog krivičnog djela.

Sektor unutrašnje kontrole, kako je rekao, priveo je devet policijskih službenika osumnjičenih da su zloupotrebom službenog položaj u budžet Republike Srbije uplaćivali manja novčana sredstva od predviđenih za registraciju putničkih i teretnih vozila.

Stefanović je dodao da su u nastavku akcije „Armagedon“ uhapšene četiri osobe osumnjičene da su zloupotrebljavali i iskorišćavali maloljetna lica na internetu.

Izdvojio je i hapšenje 11 osoba osumnjičenih da su tokom 2015. i 2016. godine iz rudarskog basena Kolubara ukrali 89.120 litara euro dizela, čime su nanijeli štetu tom preduzeću višu od 11,5 miliona dinara.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!