Žurić o oduzimanju nagrade Radovanu Karadžiću: Razmotriću inicijativu, ali to nije u mojoj nadležnosti

Žurić je kazao da u nadležnosti predsjednika Opštine “ne spada niti dodjeljivanje, niti oduzimanje književne nagrade ‘Risto Ratković’”

Foto: bijelopolje.co.me

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić kazao je da će inicijativu građana za oduzimanjem nagrade “Risto Ratković“ Radovanu Karadžiću razmotriti, kao što bi učinio sa svakom drugom.

On je naglasio da u nadležnosti predsjednika Opštine “ne spada niti dodjeljivanje, niti oduzimanje književne nagrade ‘Risto Ratković’”, pišu “Vijesti”.

„Razmotriću ozbiljno ovu kao i svaku inicijativu građana Bijelog Polja, bez obzira na šta se ona odnosila“, prokomentarisao je kratko Žurić.

Online peticiju za oduzimanje pjesničke nagrade Radovanu Karadžiću, koja mu je dodijeljena 2003, potpisalo je oko 200 ljudi iz Bijelog Polja, Crne Gore, zemalja Evropske unije i regiona.

“Na osnovu člana 57 Ustava Crne Gore, u ime velikog broja građana Bijelog Polja, Crne Gore i regiona, javno protestujem zbog toga što još nije pokrenut postupak oduzimanja književne nagrade ‘Risto Ratković’ ratnom zločincu Radovanu Karadžiću”, navodi se, između ostalog u pismu koje je Žuriću, u ime potpisnika peticije, uputio Ibrahim Čikić.

On je, u ime poštovalaca lika i djela Ratkovića, Žuriću napisao pismo zahtijevajući “poništenje dodijeljene književne nagrade ‘Risto Ratković’ ratnom zločincu Radovanu Karadžiću”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!