Isak Šabanović, bjelopoljski pjevač koji stilom podsjeća na Tifu, objavio je novi spot (VIDEO)

Ovaj dvadesetjednogodišnjak studira produkciju na Fakultetu vizuelnih umjetnosti u Podgorici, a muzikom se bavi, kako kaže, od kada zna za sebe. To i ne čudi jer potiče iz porodice u kojoj je oduvijek njegovana muzika, a rastao je uz oca, poznatog bjelopoljskog muzičara i majstora za „štimung“ Rafka Šabanovića

Mladi solista iz Bijelog Polja, Isak Šabanović, objavio je novi spot za pjesmu “Ti moja si”. Tekst i muziku je uradio Ljubiša Bulatović, aranžman Miha Radonjić, a spot režirao Željko Đukić.

Ovaj dvadesetjednogodišnjak studira produkciju na Fakultetu vizuelnih umjetnosti u Podgorici, a muzikom se bavi, kako kaže, od kada zna za sebe. To i ne čudi jer potiče iz porodice u kojoj je oduvijek njegovana muzika, a rastao je uz oca, poznatog bjelopoljskog muzičara i majstora za „štimung“ Rafka Šabanovića.

„Od malena sam uživao u muzici benda mog oca i volio sam da idem sa njima na svirke širom bivše Jugoslavije. Gotovo po inerciji sam krenuo u srednju muzičku školu“, ispričao je za “Vijesti” Isak, koji je od desete godine „osnivao“ bendove nalik na tatin i svirao po podrumima i garažama.

Najvjernija publika tada su bile majke i bake.

Iako i sam muzičar, Rafko nije bio oduševljen izborom sina jer je to, kaže, „težak hljeb“, sa čestim putovanjima, odvajanjima od porodice, uz „brigu da se prvo završi škola“

Ipak, Isak je uspio da spoji muziku i učenje i danas su mu uz oca najveća podrška i majka Vanja i brat Alen. Prvu pjesmu „Moj slatki anđele“ objavio je sa punoljetsvom, kao maturant. Autor pjesme napisane prije više od jedne decenije je Ljubiša Bulatović, pjevač nekada veoma popularne rok grupe „Crna dama“.

“’Moj slatki anđele’ je izuzetna i eto izgleda da je čekala baš na mene. Ponosan sam što pjevam Ljubišinu pjesmu“, objašnjava on.

Treću njegovu pjesmu, „U meni još uvijek snage ima”, napisala je mamina prijateljica, novinarka Jovanka-Vanja Rakonjac.

“Njen suprug i naš kum Nebojša-Boki Rakonjac su radili muziku, a sve je sklopljeno i snimljeno u studiju ‘Hart’ u Sarajevu, kod mog prijatelja producenta Peđe Harta, koji je uradio aranžman”, priča Isak.

Učestvovao je na takmičenjima “Let ka zvijezdama” 2012. godine i X faktoru. Prvi javni nastup je imao na festivalu White field u Bijelom Polju, kada je osvojio prvo mjesto. Više puta je nastupao i na Festivalu tamburaša u Bijelom Polju, u čast svog pokojnog djeda Šabana, koji je nekada bio član Bjelopoljskih tamburaša, kao i njegovog brata Sabra. koji je utemeljivač tog festivala.

Isak kaže da mu nije bilo teško da se prilagodi takvoj vrsti muzike jer je “to porodična crta”, i uz čuvanje porodične tradicije želio je da se okuša i u toj vrsti muzike.

„Ipak, ljubav je na strani rok i zabavne muzike”, kaže s osmijehom Isak.

Već druže vrijeme svira u kafiću “Cheers” u Podgorici, gdje je publika, kako kaže, odlično prihvatila njegovu muziku i gdje se osjeća kao domaćin. Kao i u Podgorici, uostalom.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!