Izvještaj eksperata: Bomba u ruskom avionu bila je smještena ispod sjedišta ove djevojčice

Eksploziv je bio sakriven ispod sjedišta 21A, na kojem je sjedjela petnaestogodišnja Maria Ivleva iz Sankt Petersburga. Ona je iz Šarm el Šeika putovala sa svojom majkom Marinom (44), koja je sjedjela odmah do nje

Ruski avion koji je pao 31. oktobra iznad Sinaja, kada je poginulo 224 ljudi, srušen je eksplozivom koji je bio sakriven ispod sjedišta 21A, na kojem je sjedjela petnaestogodišnja Maria Ivleva iz Sankt Petersburga, prenose britanski mediji.

Maria Ivleva je iz Šarm el Šeika putovala sa svojom majkom Marinom (44), koja je sjedjela odmah do nje, piše portal blic.rs.

Forenzička analiza pokazala je da je eksploziv snage ekvivalentne kilogramu TNT eksploziva bio sakriven ispod djevojčicinog sjedišta. Samim tim, navodi se u izvještaju, Maria Ivleva bila je prva osoba koja je poginula u ruskom avionu.

Postoji određena sumnja da se bomba takođe nalazila i ispod sejdišta 30A, na kojem je sjedela 77-godišnja Nadežda Bašakova.

Eksperti su naveli da su od siline eksplozije osobe na sjedištima između 28 i 32 preminule istog trenutka, dok su ostali umrli u mukama”, navodi se u izvještaju.

Takođe, isključena je mogućnost da je napad izvršio bombaš samoubica, s obzirom da su svih 224 tijela identifikovana.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!