Budućnost je stigla! Izdata dozvola za prvu bespilotnu letilicu za prevoz putnika (VIDEO)

Sertifikat, koji je izdala Uprava za civilno vazduhoplovstvo Kine (CAAC), je prvi sertifikat u svijetu o proizvodnji koji je dodijeljen globalnoj eVTOL industriji, i predstavlja značajan korak ka masovnoj proizvodnji za eVTOL aviona za sledeće komercijalne operacije

Kineske vlasti civilnog vazduhoplovstva izdale su u nedjelju sertifikat za proizvodnju domaće bespilotne električne letilice EH216-S za vertikalno poletanje i slijetanje (eVTOL) za prevoz putnika, piše “Kurir”.

Sertifikat, koji je izdala Uprava za civilno vazduhoplovstvo Kine (CAAC), je prvi sertifikat u svijetu o proizvodnji koji je dodijeljen globalnoj eVTOL industriji, i predstavlja značajan korak ka masovnoj proizvodnji za eVTOL aviona za sledeće komercijalne operacije.

EH216-S, razvio je i proizveo Ehang iz Guangdžoua, a reč je o vodećoj svjetskoj kompaniji za tehnološku platformu za urbanu vazdušnu mobilnost

Letilica se može široko primijeniti u oblastima kao što su prevoz putnika, vazdušne ture, vazdušna logistika i reagovanje u hitnim slučajevima. Sistem upravljanja kvalitetom masovne proizvodnje za EH216-S obuhvata sirovine, upravljanje dobavljačima, organizaciju proizvodnje, kontrolu kvaliteta proizvodnje, testiranje aviona prije isporuke i popravku i održavanje nakon prodaje, saopštila je kompanija.

Letilica je visoka 1,93 metra i široka 5,73 metra, sa maksimalnom poletnom težinom od 620 kilograma, koja je predviđena za prevoz dva putnika sa prtljagom. Sa osam sklopivih krakova i 16 propelera, može da putuje do 30 kilometara maksimalnom brzinom od 130 kilometara na sat.

Foto: Printscreen/EHang

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!