Milo Đukanović: Gradnja autoputa Bar-Boljare je pametna odluka

“Znam da zbog toga ima mnogo prigovora iz političke i stručne javnosti, ali ja sam vrlo argumentovano odgovarao na te prigovore. Ne mislim da je uloga predsjednika Vlade, niti ministra finansija da samo klima glavom autoritetu koji se zove Međunarodni monetarni fond ili Svjetska banka”, kazao je premijer

Foto: Gov.me

Crna Gora je pametno odlučila da gradi autoput Bar-Boljare, ocijenio je predsjednik Vlade Milo Đukanović.

Premijer je saopštio i da će toga uskoro postati svjesni i partneri u međunarodnim finansijskim institucijama.

Komentarišući kritike Svjetske banke (SB) o zaduženosti Crne Gore, a posebno kada je riječ o izgradnju autoputa, premijer je rekao da je Vlada Crne Gore pametno odlučila.

“Znam da zbog toga ima mnogo prigovora iz političke i stručne javnosti, ali ja sam vrlo argumentovano odgovarao na te prigovore. Ne mislim da je uloga predsjednika Vlade, niti ministra finansija da samo klima glavom autoritetu koji se zove Međunarodni monetarni fond ili Svjetska banka”, kazao je premijer, gostujući u emisiji “Odgovoran odgovor” na Radiju Crne Gore.

On je, kako prenosi portal rtcg.me, uvjeren da će izgradnja autoputa biti “vrlo blagotovrna za zaposlenost, rast bruto domaćeg proizvoda i stvaranje uslova za valorizaciju resursa na sjeveru”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!