Uznemirujuća slika iz Novog Pazara: Djevojčica prima infuziju ispred bolnice

Mnogi građani u komentarima osvrnuli su se na riječi Vučića, koji je nedavno izjavio da je bolnica u Novom Pazaru jedna od najboljih bolnica u Srbiji, da imaju svu opremu i da su notorne laži da ne rade respiratori koje je on odnio u taj grad i da svi rade

Fotografija iz Novog Pazara na kojoj djevojčica prima infuziju iza zgrade dječijeg odjeljenja koje je, inače, pretvoreno i covid zonu, obišla je zemlju, piše Nova.rs.

Društvene mreže prepune su komentara vezanih za ovu fotografiju, na kojoj se jasno vidi da djevojčica prima infuziju a pored nje, vjerovatno, stoji njena majka i medicinska sestra Opšte bolnice Novi Pazar.

Kordinator OB Novi Pazar dr Mirsad Đerlek već danima u izjavama medijima govori kako je stanje u bolnici odlično i zahvaljujući pomoći i podršci koju pružaju predsjednik Republike Aleksandar Vučić i ministar Lončar, ali ga neprestano demantuju fotografije i video snimci koje ovih dana pacijenti dijele na društvenim mrežama – a potom ti snimci obiđu i svijet.

Mnogi građani u komentarima osvrnuli su se na riječi Vučića, koji je nedavno izjavio da je bolnica u Novom Pazaru jedna od najboljih bolnica u Srbiji, da imaju svu opremu i da su notorne laži da ne rade respiratori koje je on odnio u taj grad i da svi rade.

“Pa bolje ste opremljeni nego bila koja Nemačka bolnica, govorim o gradovima do 100.000 stanovnika”, poručio je Vučić.

Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek potvrdio je autentičnost fotografije.

“Ispitaću ko je od ljekara i sestara to uradio. Naredio sam unutrašnju zdravstvenu kontrolu i ko god bude učestvovao u tome i napravio prekršaj biće drastično kažnjen”, rekao je Đerlek na press konferenciji.

Đerlek je na današnjoj konferenciji za medije kazao da je lično prijavio policiji radnika Opšte bolnice u Novom Pazaru uključenog u prodaju llimenih sanduka građanima.

“Lično sam sinoć prijavio policiji radnika Opšte bolnice Novi Pazar koji je bez mog znanja angažavao firmu koja je prodavala limene sanduke u Opštoj bolnici”, rekao je Đerlek.

Kazao je da niko neće biti štićen u slučaju da bude dokazano da je radio nelegalne radnje. Naročito, podcrtao je, ako postoji fotografija, pojašnjavajući da neće tvrditi da je riječ o fotomontažama.

Đerlek je još i dodao da je 80 zdravstvenih radnika na bolovanju, od ukupno 632 zdravstvena radnika koliko je zaposleno u Opštoj bolnici Novi Pazar, prenosi Al Jazeera.

Ponovio je da će biti preispitana dokumentacija ljekara i medicinskih sestara koji su u posljednje vrijeme bili na bolovanju. 

“Lično ću pregledati i garantujem da će svi koji ne budu imali validnu dokumentaciju da budu na bolovanju dobiti otkaze”, kazao je ranije Đerlek.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!