Džavid Šabović o pogibiji Ernada Huseinovića u Siriji: Još jedan mladi život je otišao, vjerovatno ne znajući za šta (VIDEO)

Vijest o pogibiji osamnaestogodišnjeg Plavljanina na ratištu u Siriji uzdrmala je crnogorsku javnost, a poslanik Džavid Šabović kaže da su ti momci, zavedeni, otišli u nepovrat. “Neko drugi ko ih šalje tamo sjedi u hladu i krije se od svega, ali ipak će i njega stići ruka pravde. Božija, što je najjače, ali i ova zakonska“, kaže Šabović

Crnogorski državljanin, osamnaestogodišnji Ernad Huseinović iz Plava, poginuo je u januaru u Siriji boreći se na strani Islamske države.

Crnogorsku javnost ova vijest je uzdrmala, a poslanik Džavid Šabović iz Plava kaže da je još jedan mladi život otišao, vjerovatno ne znajući za šta ide.

“Ti momci, zavedeni, otišli su u nepovrat. Neko drugi ko ih šalje tamo sjedi u hladu i krije se od svega, ali ipak će i njega stići ruka pravde. Božija, što je najjače, ali i ova zakonska“, kaže Šabović za Televiziju Vijesti.

Na inicijativu poslanika Demosa Zorana Miljanića, u Skupštini su prije godinu usvojene izmjene Krivičnog zakona kojima se predviđa zatvor za crnogorske državljane koji ratuju u stranim zemljama. Do danas, ističe Miljanić, ništa nije urađeno, a potvrda tome su i kovčezi koji stižu u Crnu Goru.

Huseinović je četvrti državljanin Crne Gore koji je poginuo na ratištu u Siriji. Boreći se na strani Islamske države život su izgubili i Mirza Haklaj iz Podgorice, Adis Salihović iz Rožaja i Damir Slaković iz Bara.

Više informacija u prilogu Televizije Vijesti.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!