Đukanović: Poziv u NATO je istorijski dan za Crnu Goru, najznačajniji nakon referenduma

“Ovo je kruna dugogodišnjih državnih napora i procesa sveobuhvatnih reformi započetih 2006. godine. Tačno prije devet godina, prijemom u Partnerstvo za mir, krenuli smo na ovaj put. Danas imamo pravo na ponos što smo za relativno kratko vrijeme zavrijedili povjerenje partnera i dobili poziv za članstvo”, rekao je premijer Milo Đukanović

Foto: GOV.ME

“Odluka ministara inostranih poslova članica NATO da se Crnoj Gori uputi poziv za članstvo u Alijansi je istorijski dan za našu zemlju. Najznačajniji poslije referenduma 2006. Crna Gora ulazi u ekskluzivni krug zemalja koje su sinonim najboljih vrijednosti savremene civilizacije”, rekao je premijer Milo Đukanović na koktelu organizovanom u Vili Gorica povodom odluke da Crna Gora dobije poziv za punopravno članstvo u NATO.

“Poziv je rezultat ozbiljnog rada na ostvarivanju strateških ciljeva državne politike – punopravnog članstva u NATO i EU. Ovo je kruna dugogodišnjih državnih napora i procesa sveobuhvatnih reformi započetih 2006. godine. Tačno prije devet godina, prijemom u Partnerstvo za mir, krenuli smo na ovaj put. Danas imamo pravo na ponos što smo za relativno kratko vrijeme zavrijedili povjerenje partnera i dobili poziv za članstvo”, rekao je Đukanović, prenosi portal vijesti.me.

On je dodao da je zadovoljan što je “Alijansa pravilno vrednovala naše napore”.

“Zahvalni smo državama članicama i administraciji NATO za dragocjenu pomoć i podršku svih ovih godina. Posebnu zahvalnost dugujemo članovima diplomatskog kora u Podgorici. Ovo je naš zajednički uspjeh. Želim, prije svega, da zahvalim predstavnicima političkih partija, nevladinog sektora, medija, biznis i akademske zajednice… Svima koji učestvuju u opštem društvenom dijalogu i doprinose argumentovanoj raspravi o svim aspektima našeg članstva u NATO. To je pitanje od nacionalnog interesa. Jer, u Alijansu ulazi cijelo društvo, ne samo Vlada ili bilo koja partija. Zato je ovo uspjeh cijele Crne Gore. Svakog našeg građanina, svih koji žele modernu, demokratsku, prosperitetnu Crnu Goru, kao dio savremenih evropskih i globalnih tokova”, rekao je Đukanović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!