Albanska policija uhapsila osumnjičenog za ubistvo čeških turista na Prokletijama: Sokol Fran Mjacaj priznao ubistvo

Mjacaj je izašao iz zatvora prije mjesec dana, gdje je odslužio pet od 10 godina propisane kazne, zbog umiješanosti u ubistvo 13-godišnjeg dječaka 2010. godine, tokom pokušaja krađe zlatnog lančića

Albanska policija uhapsila je danas osumnjičenog za ubistvo dvoje čeških državljana, u petak, u planinskoj oblasti Tet na sjeveru zemlje, popularnoj među evropskim turistima.

Kako prenosi portal vijesti.me, češki turisti, Mihal Svatos (27) i Ana Kosinova (36), pronađeni su mrtvi u svom automobilu u petak u Prekalu, u regionu Dukađin, kod Skadra, oko 150 kilometara sjeverno od glavnog grada Tirane.

Osumnjičeni, Sokol Fran Mjacaj (25), uhapšen je pošto je za njim tragalo 350 policajaca.

Mjacaj je priznao da je ušao u vozilo dvoje čeških turista i prijetio im automatskom puškom. On je policiji rekao da ih je, poslije kraće vožnje i svađe, oboje ubio.

Mjacaj je poslije zločina pobjegao, ostavivši za sobom pušku i otiske prstiju, prenio je Rojters.

On je izašao iz zatvora prije mjesec dana, gdje je odslužio pet od 10 godina propisane kazne, zbog umiješanosti u ubistvo 13-godišnjeg dječaka 2010. godine, tokom pokušaja krađe zlatnog lančića.

Prije 14 godina u istoj oblasti nestalo je misteriozno troje mladih Čeha a otac te dvojice mladića koji su zajedno sa drugaricom pošli na ljetovanje u Albaniju čak se obratio albanskoj narko mafiji da mu pomogne da djecu nađe. 

Albanska vlada je tada raspisala nagradu od 40.000 dolara za informacije o nestalim Česima, ali do danas nisu nadjeni ni živi, ni njihovi posmrtni ostaci.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!