Anđelina Džoli na majici nosila Cvijet Srebrenice

Anđelina je juče, po dolasku na međunarodni aerodrom u Los Anđelesu, na majici nosila Cvijet Srebrenice. Time je još jednom pokazala svoju humanost, koju je do sada ispoljila nebrojeno puta, kao i da se saosjeća s nevinim srebreničkim žrtvama

Slavni holivudski par Anđelina Džoli i Bred Pit vratili su se juče u Sjedinjene Američke Države iz Londona, gdje su boravili proteklih nekoliko dana.

 

Anđelina je na međunarodnom aerodromu u Los Anđelesu fotografisana u majici na čijem se reveru nalazio Cvijet Srebrenice, simbol borbe protiv genocida i ubijanja ljudi.

 

Ovim gestom, vrijednim pažnje, Džoli je još jednom pokazala svoju humanost, koju je do sada ispoljila nebrojeno puta, kao i da se saosjeća s nevinim srebreničkim žrtvama, prenosi radiosarajevo.ba.

 

Anđelina Džoli je više puta posjetila Bosnu, kao i Potočare u Srebrenici, gdje je odala počast žrtvama genocida. Slavna holivudska zvijezda, koja je i ambasadorka Ujedinjenih nacija, tokom boravka u Potočarima tada nije mogla da sakrije suze tokom sastanaka s predstavnicama udruženja koja okupljaju porodice ubijenih Srebreničana.

 

Poznato je da onaj ko nosi Cvijet Srebrenice odaje počast ubijenim u Srebrenici 11. jula 1995. godine i solidariše se sa majkama i porodicama žrtava.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!