Ponos Crne Gore: Rukometašice „Budućnosti“ ponovo šampionke Evrope

Rukometašice podgoričke “Budućnosti“ po drugi put su postale prvakinje Evrope, pobijedivši norveški “Larvik“ 26:22 (14:8) u finalnoj utakmici Lige šampiona, igranoj u Budimpešti. Podgoričke rukometašice su prvi put bile prvakinje Evrope u sezoni 2011/12. Njihov protivnik je tada bio mađarski “Đer”

Rukometašice podgoričke “Budućnosti“ po drugi put su postale prvakinje Evrope, pobijedivši norveški “Larvik“ 26:22 (14:8) u finalnoj utakmici Lige šampiona, igranoj u Budimpešti.

“Budućnost“ je juče, u polufinalnom okršaju, ubjedljivo savladala skopski “Vardar“ 27:17.

“Ove djevojke su pokazale da su stasale, da imaju pravi kvalitet. Tako je bilo cijele sezone, ali u ove dvije utakmice podigle nivo igre koji je dovoljan da se Vardar dobije sa 10 golova razlike, a i Larvik je bio zreo za isto toliko, ali su više gledale semafor i razmišljale kada će da se završi. Odradile su dva fantastična dana i na kraju se pehar vratio kući”, kazala je Bojana Popović, sportska direktorica “Budućnosti”.

Podgoričke rukometašice su prvi put bile prvakinje Evrope u sezoni 2011/12. Njihov protivnik je tada bio mađarski “Đer”. U prvom meču “Budućnost” je poražena 29:27, a u revanšu u Podgorici je pobedila 27:25 i zbog dva više postignuta gola u gostima osvojila trofej.

Kako pišu Vijesti, “Budućnost” praktično ostaje u istom sastavu, ali će morati da se navikne na život bez Klare Voltering, koja se spektakularnim odbranama oprostila od kluba u kojem je postala i ostala svjetska klasa. Karijeru završava sa peharom Lige šampiona i nagradom za najkorisniju igračicu finalnog turnira…

Na sledećem linku možete pogledati sastav ekipe Budućnosti koja se okitila titulom šampiona Evrope.

http://www.zrkb.me/ekipa/

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!