Presuda: Za ubistvo Meha Agovića (38) iz Petnjice, Vesku Agoviću i Alenu Piljeviću po 20 godina zatvora

Prema optužnici zamjenice višeg državnog tužioca Višnje Medojević, Agović i Piljević su 22. 2. 2014. godine, oko 19.30 časova, u mjestu Vrbnica kod Petnjice sačekali Meha Agovića za kojeg su znali da umjesto poštara raznosi novac mještanima sela i lišili ga života na seoskom putu. Uzevši mu torbicu sa novcem, mobilnim telefonom i čekovima, na putu za Berane podijelili su 2.400 eura, čime su izvršili krivično djelo teško ubistvo u suizvršilaštvu

 

Vesko Agović i Alen Piljević osuđeni su na po 20 godina zatvora zbog krivičnog djela teško ubistvo u selu Gornja Vrbica kod Petnjice.

 

Agović i Piljević su 22. februara prošle godine u Petnjici ubili Meha Agovića (38), iz sela Gornja Vrbica, koji je posjedovao 2.400 eura socijalnih primanja i penzija koje je raznosio mještanima.

 

Prema optužnici zamjenice višeg državnog tužioca Višnje Medojević, Agović i Piljević su 22. 2. 2014. godine, oko 19.30 časova u mjestu Vrbnica kod Petnjice, sačekali Meha Agovića za kojeg su znali da umjesto poštara raznosi novac mještanima sela i lišili ga života na seoskom putu. Uzevši mu torbicu sa novcem, mobilnim telefonom i čekovima, na putu za Berane podijelili su 2.400 eura, čime su izvršili krivično djelo teško ubistvo u suizvršilaštvu, piše u optužnici.

 

Piljević ga je nesrećnog Agovića udarao držalicom od sjekire po glavi i tijelu, a potom i Agović, nakog čega su ga odvukli i ostavili u potok, gdje je podlegao povredama.

 

Kako prenosi portal vijesti.me, sudija Jokan Varagić je, obrazlažući presudu, kazao da je dokazano da su optuženi počinili djelo na način predstavljen optužnicom.

 

Rodbina polojnog Meha Agovića je početkom februara ove godine nekoliko dana štrajkovala glađu ispred zgrade Višeg suda, zbog odluke vijeća sudije Varagića da optuženog Alena Piljevića uputi na psihijatrijsko posmatranje u Specijalističku bolnicu u Kotoru. 

 

Nakon što je tada sudija Varagić saopštio odluku vijeća o upućivanju Piljevića na psihijatrijsko posmatranje, Agovićev brat od ujaka Refad Huremović je rekao: „Sram vas bilo, ovo što se radi je lopovluk, neko je uzeo pare za ovo“.

 

Huremović je poslije toga udaljen sa suđenja. 

 

Rodbina je tada kazala da će do daljeg protestovati ispred suda, jer smatraju da se Alen Piljević pravi lud i da je neko iz suda uzeo pare za ovaj slučaj, kako bi ga na taj način oslobodili.

 

U nalazu bolnice u Kotoru, koji je pročitan u nastavku suđenja 10. marta, piše da Alen Piljević u vrijeme izvršenja krivičnog djela nije bolovao od trajne duševne bolesti, privremene duševne poremećenosti, niti zaostalog duševnog razvoja.

 

“On je mogao da shvati značaj i posljedice djela i mogao je da upravlja postupcima”, saopšteno je u nalazu kotorske bolnice.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!