Zahvalnost: Ilir Gojčaj sa porodicom priredio koktel za učenike i kolektiv Gimnazije “25. maj” iz Tuzi

Želio sam da upoznamo te đake i profesore. Svjestan sam koliko su ti momci i profesori pomogli meni i mojoj porodici učestvujući u njihovom spasavanju iz kanjona Morače. Nikada im to ne mogu to uzvratiti, nemam riječi, niti načina na koji mogu da im se odužim

Ilir Gojčaj iz Tuzi, koji je sa suprugom Majlindom, kćerkom Fjorelom (8) i sinom Arijanom (6) sletio u kanjon Morače u Platijama, posjetio je s porodicom učenike i kolektiv Gimnazije “25. maj” iz te gradske opštine, koji su pomogli u izvlačenju njegove familije iz auta koje je na krovu visilo nad provalijom. 

Podsjetimo, porodica Gojčaj sletjela je 20. februara u kanjon Platije kada je Ilir, da bi izbjegao sudar sa automobilom koje mu je dolazilo u susret, skrenuo sa magistrale. Udarili su u bankinu i sletjeli s puta niz liticu prevrćući se 30 metara i zaustavili na drvetu iznad same provalije. Iako u šoku, Ilir je prisebno izašao iz auta koje je bilo na krovu, vidio da nema opasnosti od daljeg prevrtanja i krenuo da se penje uz liticu ka magistrali da traži pomoć. Prije toga je vidio da su djeca svjesna, ali ne i supruga. Ona je bila u nesvjesnom stanju i krv joj je tekla pored usta… Mislio je da je u komi, ali čim se osvijestila ustanovio je da je rana od ogrebotine. Kazao im je da ne izlaze već da ga sačekaju, jer se plašio da nemaju teže povrede ili da se ne onesvijeste…

Čim je Ilir izašao na magistralu naišao je autobus sa gimnazijalcima iz Tuzi, koji su takođe bili krenuli u Kolašin. Njihov profesor Ljuiđ Camaj i oni su se, držeći se rukama jedan za drugog, spustili niz liticu do auta i izvukli Ilirovu suprugu i kćerku. Sin Arijan već je bio izašao iz kola.

“Želio sam da upoznamo te đake i profesore. Svjestan sam koliko su ti momci i profesori pomogli meni i mojoj porodici učestvujući u njihovom spasavanju iz kanjona Morače. U tom momentu su bili za nas kao Božja ispružena ruka… Nikada im to ne mogu to uzvratiti, nemam riječi, niti načina na koji mogu da im se odužim. Napravili smo koktel za njih, pričali o njihovom humanom gestu i još jednom im se zahvalili za sve što su uradili za nas”, kazao je Ilir za Portal Revije Fokus.

Njegova supruga Malinda se, kako je kazao, oporavila, jer je imala prelom rebra i povredu dva pršljena, a preostala je još fizikalna terapija na koju redovno ide.

Fjorela i Arijan su dobro. Odmah su krenuli u školu i, hvala Bogu, nemalu nikakve probleme. Nijednom se nijesu probudili tokom noći, nijesu imali košmare i ne pričaju o tom događaju”, kazao je Ilir.

On je sa suprugom nedavno obišao mjesto sa kojeg su sletjeli.

“Gledali smo s magistrale, a Majlinda nije mogla da vjeruje…”, rekao je on.

Nekoliko dana nakon nesreće njegov otac i stric došli su iz Amerike da ih posjete. Ilir takođe planira da putuje u Detroit, gdje mu žive otac, majka, sestra, stričevi… Ostaće mjesec dana, a potom, kako je kazao, planira da sa suprugom i djecom pođe negdje na kraći odmor.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!