Petnjičani protestovali zbog odluke suda da se jedan od optuženih za ubistvo Meha Agovića uputi na psihijatrijsko posmatranje

Masovnoj protestnoj šetnji ulicama Petnjice pridružili su se i predsjednik Opštine Samir Agović i predsjednik Skupštine opštine Adnan Muhović. Mještani su nosili transparente na kojima su osudili „upućivanje zločinaca na posmatranje“, kao i fotografije ubijenog Agovića

Više od stotinu mještana Petnjice i okolnih sela prošetalo je ulicama ove varoši protestujući zbog odluke Višeg suda u Bijelom Polju da se jedan od optuženih za ubistvo Meha Agovića uputi na psihijatrijsko vještačenje u Dobrotu, prenosi portal vijesti.me.

U bjelopoljskom Višem sudu u toku je suđenje Alenu Piljeviću i Vesku Agoviću zbog toga što su u selu Vrbica navodno ubili Meha Agovića, koji je umjesto poštara kod sebe nosio novac mještana ovog kraja. Sud nije donio presudu već je jednog od optuženih za ubistvo poslao na psihijatrijsko posmatranje.

Dva dana ranije, rodbina ubijenog Agovića štrajkovala je glađu ispred suda u Bijelom Polju, ali su štrajk prekinuli nakon razgovora sa predsjednikom suda Tofilom Žujovićem.

Masovnoj protestnoj šetnji ulicama Petnjice pridružili su se i predsjednik Opštine Samir Agović i predsjednik Skupštine opštine Adnan Muhović. Mještani su nosili transparente na kojima su osudili „upućivanje zločinaca na posmatranje“, kao i fotografije ubijenog Agovića.

Protest je, kako je najavljeno, juče trebalo da se organizuje u Bijelom Polju, ali je zbog zakonske procedure u vezi sa zatjevom za organizovanjem prolongiran.

Tridesetosmogodišnji Meho Agović iz sela Gornja Vrbica, u opštini Petnjica, 22. februara prošle godine brutalno je ubijen.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!