Zastrašujući snimak iz “oka” uragana Milton! Avion u srcu oluje, stiglo hitno upozorenje: “Pitanje je života i smrti!”

Pod upozorenjem je 28 okruga na Floridi, tačnije više od 11,4 miliona ljudi, a obavezna evakuacija naređena je za 5,5 miliona u zapadnoj Floridi. Šef policije Vilijam Tokajer poručio je stanovnicima da napišu markerom na nozi ime ili socijalni broj kako bi ih lakše identifikovali u slučaju smrti

Na društvenim mrežama je podijeljen snimak iz “srca” uragana Milton, smanjene četvrte kategorije, koji je najavljen da se kreće ka Floridi, usljed čega je naređena hitna evakuacija stanovništva.

Kako se navodi, ovo nije jedini snimak iz ovog, zastrašujućeg ugla, jer su lovci na uragane juče uletjeli u središte, boreći se sa vjetrom jačine od 270 kilometara na čas, kako bi prikupili podatke za Nacionalni centar za uragane.

Takođe, meteorolozi su upozorili da bi Milton mogao da izazove nekoliko tornada., piše “Kurir”.

Glas Amerike prenosi predviđanja meteorologa da će uragan danas stići do kopna, prijeteći gusto naseljenoj oblasti zapadne Floride, koja se još oporavlja od posledica uragana Helen.

Pod upozorenjem je 28 okruga na Floridi, tačnije više od 11,4 miliona ljudi, a obavezna evakuacija naređena je za 5,5 miliona u zapadnoj Floridi.

Kako je i najavljeno, mogao bi udariti u blizini grada Tampe, čije gradsko metro područje ima više od tri miliona stanovnika. Meteorolozi upozoravaju na obilne kiše, jake vjetrove i olujne udare, a moguće su i iznenadne poplave.

“Morate se evakuisati, to je pitanje života i smrti”, navode zvaničnici.

Šef policije Vilijam Tokajer poručio je stanovnicima da napišu markerom na nozi ime ili socijalni broj kako bi ih lakše identifikovali u slučaju smrti.

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!