Plavska policija uhapsila Podgoričanina: Sa dvije osobe krijumčario 128 kilograma skanka

“Službenici SGP Plav i Odsjeka su, 04. 10. 2017 godine, oko 13 časova, prilikom obilaska reona desnog Grnčara, tačnije planine Godilje, na šumskom makadamskom putu iz pravca Republike Albanije naišli na tri lica koja su vodila konja natovarenog sa pet velikih torbi. Na pokušaj policije da izvrši kontrolu, lica su se dala u bjekstvo”, saopšteno je iz UP

Podgoričanin L. R. (29) uhapšen je na granici sa Albanijom nakon što je sa još dvije osobe u Crnu Goru na konju pokušao da prokrijumčari 128 kilograma skanka.

“Službenici Uprave policije MUP-a, Stanice granične policije Plav su, u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droge, juče lišili slobode jedno lice zbog sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija, prenosi rtcg.me, traga za još dva lica osumnjičena za isto krivično djelo.

“Naime, službenici SGP Plav i Odsjeka su, 04. 10. 2017 godine, oko 13 časova, prilikom obilaska reona desnog Grnčara, tačnije planine Godilje, na šumskom makadamskom putu iz pravca Republike Albanije naišli na tri lica koja su vodila konja natovarenog sa pet velikih torbi”, kazali su iz policije.

Na pokušaj policije da izvrši kontrolu, lica su se dala u bjekstvo.

Nakon kraće potjere i pregleda terena, policijski službenici su lišili slobode L. R. (29) iz Podgorice. Kod osumnjičenog je pronađeno pet velikih torbi u kojima su se nalazila 122 veća pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, težine 128,4 kilograma”, kazali su iz policije.

Pronađena droga, navode iz policije, biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se L. R. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, kaže se u saopštenju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!