Majka Gorana Čengića: Ponižena sam, dođe mi da zabranim da se pominje ime mog sina

“Zamislite kako se osjeća čovjek koji je neprekidno u središtu svega toga. I dođe mi da kažem, da im poručim preko svih medija u BiH, da mi ne spominju sina više”, rekla je Zimonjić-Čengić

Nataša Zimonjić-Čengić (Foto: Printscreen)

“Osjećam se poniženo, jadno i ružno, jer deveta je godina kako su mi obećali da će sportska dvorana na Grbavici nositi ime po mom sinu Goranu Čengiću”, kaže u intervjuu za “Nezavisne” Nataša Zimonjić-Čengić.

“Zamislite kako se osjeća čovjek koji je neprekidno u središtu svega toga. I dođe mi da kažem, da im poručim preko svih medija u BiH, da mi ne spominju sina više”, naglašava Zimonjić-Čengić nakon što su odbornici Opštinskog vijeća Opštine Novo Sarajevo odlučili da se sportska dvorana na Grbavici nazove “Novo Sarajevo”, a ne Goran Čengić, kako su to ranije “obećali” iz Opštine prema volji tamošnjih mještana.

Zimonjić-Čengić je, u intervjuu za “Nezavisne”, upitala odbornike opštine Novo Sarajevo “zar djelo njenog sina ne zaslužuje da se jedna dvorana zove po njemu?”

“Ako ne zaslužuje, šta onda reći? Jedino mogu zabraniti da se moj sin više spominje”, ističe Goranova majka dodajući kako čuva pismo tadašnjeg, ali i aktuelnog načelnika Nedžada Koldže, u kojem navodi da je uputio inicijativu da se dvorana nazove po njenom sinu, prenosi bnn.ba.

“Sami su sve to inicirali, a sada gaze svoju riječ”, navodi majka sarajevskog rukometaša svirepo ubijenog na Grbavici.

Ona se osvrnula i na one građane koji se i dalje zalažu da dvorana nosi ime Gorana Čengića.

“Zahvaljujem im što govore u moje ime, u ime moga srca, Goranovog brata i njegovih sinova”, a one koji nisu za tu ideju samo bih pitala: Zar nemate toliko intelekta da razumijete njegov čin?”, kazala je Nataša Zimonjić-Čengić.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!