Nova akcija granične policije Plav: Oduzeli 110,5 kilograma skanka

“Službenici SGP Plav su 05. 10. 2017. godine, oko 13:30 časova, na području desnog Grnčara, zaseok Lazi, Opština Gusinje, u napuštenoj kući koja je vlasništvo pokojnog V. I, pronašli jedan najlonski džak i četiri veće crne torbe, od kojih je jedna bila otvorena. Pregledom torbi pronađeno je 105 većih pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine oko 110,5 kilograma”, saopštila je UP

Foto: Uprava policije

Granična policija Plav je na granici s Albanijom pronašla i oduzela 110,5 kilograma marihuane tipa skank.

“Službenici SGP Plav su 05. 10. 2017. godine, oko 13:30 časova, na području desnog Grnčara, zaseok Lazi, opština Gusinje, u napuštenoj kući koja je vlasništvo pokojnog V. I, pronašli jedan najlonski džak i četiri veće crne torbe, od kojih je jedna bila otvorena. Pregledom torbi pronađeno je 105 većih pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine oko 110,5 kilograma”, saopštila je Uprava policije (UP).

Dodaje se da je o događaju obaviješten državni tužilac u Višem  državnom  tužilaštvu  u Bijelom Polju, koji se izjasnio da se torbe i džak izuzmu sa lica mjesta i dostave u Forenzički centar radi vještačenja.

“Preduzimaju se aktivnosti na identifikovanju lica koja su sakrila 110,5 kg skanka u napuštenoj kući u cilju dalje prodaje”, piše u saopštenju. 

Pripadnici iste granične jedinice dan ranije, 04. 10. 2017, zaplijenili su 128,4 kilograma skanka.

Foto: Uprava policije

Uhapšen je Podgoričanin L. R. (29), zbog sumnje da je iz Albanije u Crnu Goru prošvercovao oko 128 kilograma marihuane natovarenih na konja.

“Službenici SGP Plav i Odsjeka su, 04. 10. 2017. godine, oko 13 časova, prilikom obilaska reona desnog Grnčara, tačnije planine Godilje, na šumskom makadamskom putu iz pravca Republike Albanije naišli na tri lica koja su vodila konja natovarenog sa pet velikih torbi”, kazali su iz policije.

“Policijski službenici su pokušali da izvrše kontrolu ovih lica, ali su se oni dali u bjekstvo. Nakon kraće potjere i pregleda terena policijski službenici su lišili slobode L. R. (29) iz Podgorice. Kod osumnjičenog je pronađeno pet velikih torbi u kojima su se nalazila 122 veća pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, težine 128,4 kilograma”, piše u saopštenju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!