Đukanović primio predstavnike Crnogorskog vijeća, organizacije koja okuplja cg iseljeničke asocijacije u Srbiji (VIDEO)

Đukanović je ocijenio da crnogorska zajednica proaktivnim odnosom  u Srbiji treba da nastavi da doprinosi daljem razvoju društva, radi na svojoj prepoznatljivosti, snažeći koherentnost i svijest o svom identitetu, kao neodvojivom dijelu evropske kulturne baštine

Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je predstavnike Crnogorskog vijeća, organizacije koja okuplja crnogorske iseljeničke asocijacije u Srbiji.

Zakonski zastupnik Crnogorskog vijeća Dragan Gago Marković zahvalio je predsjedniku za prijem, prenoseći pozdrave predsjednika Vijeća Milenka Perovića, koji nije bio u prilici da prisustvuje sastanku.

On je, zajedno sa članovima upravnog odbora, predsjednikom udruženja Crnogoraca iz Novog Sada Božidarom Markovićem, predsjednikom Nacionalne zajednice iz Beograda Mirkom Zečevićem i predsjednikom udruženja Crnogoraca jugoistočne Srbije Milošem Paovićem, predstavio program i ciljeve Crnogorskog vijeća koje zastupa interese crnogorskih iseljenika u Srbiji.

Uz zahvalnost za podršku Upravi dijaspore, ukazali su na snažniju potrebu pomoći matične države, kako bi se efikasnije organizovali i odoljeli, kako kažu, pokušajima potiranja crnogorskog identiteta i nacionalne svijesti, uz punu lojalnost Srbiji kao njeni građani.

Na toj liniji istakli su poseban značaj formiranja kulturnog centra Crnogoraca  i stavljanja u funkciju ranije prepoznatih prostora za rad i djelovanje Vijeća u cilju čuvanja crnogorske tradicije i baštine i jačanja kulturnih veza između crnogorske zajednice i matične države.

Predsjednik Đukanović je, uz zadovoljstvo zbog susreta sa predstavnicima crnogorske nacionalne zajednice, naglasio da je pristup Crne Gore uvijek bio odgovoran i građanski – pristup budućnosti. On je, saopšteno je iz Kabineta predsjednika, ocijenio da crnogorska zajednica proaktivnim odnosom  u Srbiji treba da nastavi da doprinosi daljem razvoju društva, radi na svojoj prepoznatljivosti, snažeći koherentnost i svijest o svom identitetu, kao neodvojivom dijelu evropske kulturne baštine. Predsjednik je iskazao spremnost za dalju podršku projektima koji su od posebnog značaja za crnogorsku zajednicu u Srbiji.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!