Na Dodikovo slavlje neustavnog Dana republike došao i Čović, praznik koji diskriminiše Hrvate i Bošnjake uz šefa HDZ-a BiH slavio i državni vrh Srbije

Banjalučku proslavu ignorisali su gotovo svi predstavnici diplomatskog zbora u BiH, osim ruskog ambasadora, ali su u njoj učestvovali predsjednica srpske Vlade Ana Brnabić i srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin, kao i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej, a takođe i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović, koji je sjedio u prvom redu na svečanoj akademiji održanoj u dvorani “Borik” i kojeg su posebno pozdravili kao “voditelja delegacije hrvatskog naroda”

Vlasti Republike Srpske danas su ponovo u Banjaluci organizovale obilježavanje 9. januara kao “Dana republike”, prkoseći još jednom presudi Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, koji je taj praznik još 2015. godine ocijenio diskriminirajućim za Hrvate i Bošnjake i proglasio ga neustavnim.

Banjalučku proslavu ignorisali su gotovo svi predstavnici diplomatskog zbora u BiH, osim ruskog ambasadora, ali su u njoj učestvovali predsjednica srpske Vlade Ana Brnabić i srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin, kao i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej, a takođe i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović, koji je sjedio u prvom redu na svečanoj akademiji održanoj u dvorani “Borik” i kojeg su posebno pozdravili kao “voditelja delegacije hrvatskog naroda”.

Predsjednik Matice srpske Dragan Stanić s govornice je elaborirao nedavnu istoriju sintagmi poput “sloma Republike Srpske Krajine”, kazavši takođe i to da je uspostavljanje RS “najveći srpski dobitak” u proteklim ratovima, piše Jutarnji.hr.

Kompletan tekst možete pročitati OVDJE.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!