Humanitarci Hajriz Brčvak i Admir Rahimić donirat će 40 automobila porodicama pogođenim poplavama u BiH

Podsjetimo, obilne padavine pogodile su u noći s četvrtka na petak, 4. oktobra, sjevernu Hercegovinu i centralnu Bosnu, te izazvale bujice i poplave. Kiša je aktivirala brojna klizišta, a najteža situacija bila je u Donjoj Jablanici na jugu zemlje. Nadležni u Vladi Federacije BiH tvrde da je obrušavanje kamenoloma uzrok velikog broja žrtava u Donjoj Jablanici. U Bosni i Hercegovini do sada su pronađena tijela 26 žrtava. Radi se o 19 osoba iz Jablanice, četiri iz Konjica, dok su tri osobe preminule na području Fojnice

Hajriz Hačko Brčvak, humanitarac i privrednik porijeklom iz Bijelog Polja, zajedno sa Admirom Rahimicem humanitarcem iz Mostara, donirat će za pomoć prirodnom nesrećenom pogođenom stanovništvu u Bosni i Hercegovini 32, a kako posljednje informacije govore, najverovatnije 40 automobila.

Ovu informaciju ekskluzivno za Televiziju Sarajevo otkrio je osnivač i predsjednik Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić.

Podsjetimo, obilne padavine pogodile su u noći s četvrtka na petak, 4. oktobra, sjevernu Hercegovinu i centralnu Bosnu, te izazvale bujice i poplave.

Kiša je aktivirala brojna klizišta, a najteža situacija bila je u Donjoj Jablanici na jugu zemlje. Nadležni u Vladi Federacije BiH tvrde da je obrušavanje kamenoloma uzrok velikog broja žrtava u Donjoj Jablanici.

U Bosni i Hercegovini do sada su pronađena tijela 26 žrtava. Radi se o 19 osoba iz Jablanice, četiri iz Konjica, dok su tri osobe preminule na području Fojnice.

Foto: Fokuspress.com i FK Velež

Idi na VRH
error: Content is protected !!