Može li biznis porodice Nikšić iz Konjica na listu UNESCO-a: Čuvari tradicije rezbarenja drveta (VIDEO)

“Otkad znam za sebe dolazio sam u očevu radionicu i igrao se s otpacima, kovao eksere, i ta ljubav prema drvetu je ostala. On nas je vremenom učio kako da rezbarimo, a često smo više voljeli da provodimo vrijeme s ocem i učimo nego da se igramo sa drugom djecom”, kaže Adem Nikšić i dodaje da se nada da će njegovi i potomci njegovog brata Orhana nastaviti tradiciju

Foto: Printscreen

U malom gradu Konjicu, na jugu Bosne, dva brata, Orhan i Adem Nikšić, nastavili su dugu tradiciju rezbarenja drveta, ugrađujući ga u savremeni dizajn namještaja.

Njihov otac, Besim Nikšić, kaže da je ljubav prema tom zanatu dovela do uspjeha njihove kompanije.

Oni se nadaju da će UNESCO na narednom samitu u Sjevernoj Koreji uvrstiti njihovu radinost na listu nematerijalnog kulturnog nasljeđa.

“Otkad znam za sebe dolazio sam u očevu radionicu i igrao se s otpacima, kovao eksere, i ta ljubav prema drvetu je ostala. On nas je vremenom učio kako da rezbarimo, a često smo više voljeli da provodimo vrijeme s ocem i učimo nego da se igramo sa drugom djecom”, kaže Adem Nikšić i dodaje da se nada da će njegovi i potomci njegovog brata Orhana nastaviti tradiciju.

Pogledajte video:

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!