Čuvenog fotografa koji je izvještavao iz Bosne ubio sin Emir (19): Pol Lov uboden u vrat

Lov je balkanskoj javnosti poznat kao čovek koji je bio u Sarajevu tokom opsade devedesetih godina prošlog vijeka. Lov (61), nagrađivani fotograf koji je pokrivao brojne sukobe, uključujući opsadu Sarajeva tokom rata u Bosni, pronađen je u subotu izboden na pješačkoj stazi u Kaliforniji

Za ubistvo čuvenog britanskog fotoreportera Pola Lova ubijen optužen je njegov sin Emir (19). Lov je balkanskoj javnosti poznat kao čovek koji je bio u Sarajevu tokom opsade devedesetih godina prošlog vijeka.

Lov (61), nagrađivani fotograf koji je pokrivao brojne sukobe, uključujući opsadu Sarajeva tokom rata u Bosni, pronađen je u subotu izboden na pješačkoj stazi u Kaliforniji.

Okružno tužilaštvo Los Anđelesa potvrdilo je da je njegov sin Emir (19) optužen za ubistvo. Preliminarna istraga je pokazala da je fotoreporter uboden u vrat.

Emir Lov će se prvi put pojaviti pred sudom danas.

Kako je saopštila policija, ubistvo se dogodio oko 15:28 u subotu.

U saopštenju šerifovog odjeljenja navodi se da su policajci reagovali na izvještaje o napadu smrtonosnim oružjem i pronašli “odraslog muškarca koji je zadobio traumu na gornjem dijelu trupa”, prenosi “Blic”.

Službe hitne pomoći proglasile su Lova mrtvim na licu mjesta.

“Tinejdžer je viđen kako se udaljava sa lica mjesta i nakon toga je učestvovao u udesu nekoliko kilometara dalje. On je priveden i ostaće iza rešetaka do traje istraga”, saopštila je policija.

Kraljevski koledž u Londonu, gdje je Pol Lov bio gostujući profesor ratnih studija, saopštio je da je poznati fotoreporter ostavio veliki trag u svijetu.

“Sa dubokom tugom primili smo vijest o smrti profesora Pola Lova. On je bio gostujući profesor na Odsjeku za ratne studije, profesor foto novinarstva na Univerzitetu umjetnosti u Londonu i nagrađivani fotoreporter sa VII akademije. Prijatelj, kolega i saradnik čiji je rad imao ogroman uticaj. Njegova bezgranična energija, toplina, kreativnost, inicijativa i entuzijazam bili su zarazni i jedinstveno inspirativni. Svima će mnogo nedostajati”, navodi se u saopštenju.

Foto: Pol Lov (Instagram/Screenshot)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!