Almir Redžematović se, nakon tri decenije, sa porodicom vratio iz Amerike u Plav: “Tamo smo imali sve, ali ne i vrijeme” (VIDEO)

Ljubav prema svom rodnom gradu i nostalgija su bili presudni da Redžematović sa suprugom Sabinom i sedmoro djece dođe u rodnu grudu

Nakon decenija rada u Americi, Almir Redžematović se vratio u rodni Plav.

Odlučio je da svoje iskustvo u ugostiteljstvu iskoristi za novi izazov, uz podršku porodice i prijatelja.

Ljubav prema svom rodnom gradu i nostalgija su bili presudni da Redžematović sa suprugom Sabinom i sedmoro djece dođe u rodnu grudu.

„Tamo smo imali sve. Sve su nam pružili. Ali nismo imali vrijeme. Vrijeme koje bih proveo sa porodicom“, kaže Redžematović za emisiju “Susreti” RTCG.

On u Kofiljači kod Plava, zajedno sa prijateljem Halilom Jasavićem, gradi hotel – restoran, čija je izgradnja započeta u avgustu prošle godine. Objekat bi trebao da bude završen do proljeća sljedeće godine.

Redžematović je živio u Teksasu gdje je radio u ugostiteljstvu skoro 29 godina, a kratko vrijeme je imao svoj restoran.

Bio je jedini Plavljanin u tom dijelu Amerike, uvažen i poštovan od građana. O tome svjedoči i snimak, kada je vremenska stihija 2021. odnijela krov sa njegovog restorana. Materijalna šteta je bila velika, ali je pomoć i podrška ljudi potvrdila koliko je uvažen od zajednice u kojoj živi i radi.

Pogledajte snimak:

Idi na VRH
error: Content is protected !!