Žena koja maše sa mjesta gdje je avion udario u kulu bliznakinju mori svijet pune 23 godine zbog jezive pozadine priče (VIDEO)

Edna, 46-godišnja žena iz Kvinsa, stajala je na ivici nečega što je nekada bio pod zgrade, držala se za gvozdenu konstrukciju i mahala u nadi da će je neko primijetiti. Nažalost, niko nije mogao da joj priđe, a poslednji put je viđena kako pokušava da privuče pažnju nekoliko sekudni prije nego što se Sjeverni toranj potpuno srušio

Danas se navršavaju 23 godine od terorističkog napada na kule bliznakinje Svjetskog trgovinskog centra u Njujorku, koje su godinama bile simbol američke ekonomske, političke i vojne moći. Prvi udar aviona desio se u 8.46 časova i pogođena je Sjeverna kula između 93. i 99. sprata. Upravo je na tom kobnom 93. spratu radila Edna Cintron, koju od tada cio svijet zna kao “ženu koja maše”.

A mahala je bespomoćna. Kada se tog 11. septembra avion zakucao u prostor između pomenutih spratova, stepenište je bilo uništeno, a svi oni nesrećni ljudi koji su radili od 92. sprata na gore, ostali su zarobljeni u prostoru koji je prijetio da se sruši i žive ih sahrani svakog trenutka. Drugi, podjednako užasan scenario ticao se vatre i dima, koji su mogli da ih “progutaju” i uguše. Tako je Edna, 46-godišnja žena iz Kvinsa, stajala na ivici nečega što je nekada bio pod zgrade, držala se za gvozdenu konstrukciju i mahala u nadi da će je neko primijetiti.

Nažalost, niko nije mogao da joj priđe, a poslednji put je viđena kako pokušava da privuče pažnju nekoliko sekudni prije nego što se Sjeverni toranj potpuno srušio.

“BILA JE ORGANIZOVANA I UREDNA, ZAJEDNIČKE VEČERI SU NAM BILE RUTINA”

Njen suprug je te godine u čitulji napisao potresnu poruku, koja je svijetu donekle približila lik i djelo žene koju su već znali iz medija po tragičnoj sudbini i smrti.

“Za Ednu i mene svako veče je bilo konforna rutina. Sve je imala isplanirano, čisto, uredno i organizovano”, počeo je da piše tada neutješni udovac o svojoj supruzi, koja je radila kao administrativni pomoćnik u kompaniji “Marsh & McLennan”.

“Posle posla bi došla kući, kuvala, pazila da kada ja dođem sa posla na stolu bude postavljana večera. Svako veče bismo jeli sladoled i gledali televiziju”, nastavio je.

“POČELI SMO SA DNA I ZAHVALJUJUĆI NJOJ STIGLI DALEKO”

Ta jednostavna rutina u njihovom domu u njujorškom naselju Kvins “bila je izuzetna”, rekao je neutješni suprug tada, jer prije toga nisu imali svoju kuću, a tokom 12-godišnjeg braka borili su se sa njegovim alkoholizmom.

“Počeli smo od dna i gradili smo sve do vrha. Čak smo otvorili cvjećaru u istočnom Harlemu”, naveo je tad.

Naznačio je i da mu je supruga dala hrabrosti da ode na liječenje od alkohola i da se u januaru, godinu dana prije nesreće, uspešno izborio sa svojom zavisnošću.

“BILA JE JAKA ŽENA”

“Pobrinula se da me drži pod kontrolom i da radim stvari koje su ispravne. Bila je veoma, veoma jaka žena. Ona mi je nekad bila više i kao majka. Pazila je da jedem dobro i kako da izbjegnem manipulacije. Bila stub porodice, moja kičma. Ojačala me je. Ona me je načinila ovakvim kakav sam danas”, napisao je na kraju, a nesumnjivo će se mnogi baš danas prisjetiti njegovih riječi, njegove supruge, kao i 3.000 drugih žrtava koje su tragično izgubile živote tog 11. septembra 2001. godine.

Izvor: zena.blic.rs

Foto: X (Twitter)

Idi na VRH
error: Content is protected !!